To je to što me zanima!

Gužve od jutra: Najviše prema moru, čeka se i na granicama

Zbog blagdana Velike Gospe i zadnjih trzaja ljeta i godišnjih odmora očekuju se gužve na cestama kao i na graničim prijelazima. HAK poziva sve vozače na strpljenje i oprez
Vidi originalni članak

Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora pa Hrvatski autoklub savjetuje vozačima da održavaju sigurnosni razmak između vozila zbog pojačanog prometa na većini cesta u smjeru mora. Gužve su krenule od ranog jutra i na granicama. 

Kao i svake godine povodom blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika te HAK ostale sudionike u prometu poziva na pojačan oprez u prometu.

STRUČNJAK HUSINEC: 'Broj poginulih raste zbog većeg prometa, a kaskamo u pružanju pomoći unesrećenima u sudaru'

Stanje na cestama:

Na relaciji A1 Zagreb-Split-Ploče gužve se očekuju na naplatnoj postaji Lučko i čvoru Bosiljevo II. U smjeru Dubrovnika gužva između čvorova Bosiljevo II i Zadar II.

Na A3 Bregana-Lipovac očekuje se povećana gustoća prometa na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru Lipovca i prema autocesti A1. Kolona osobnih i teretnih vozila kraj graničnog prijelaza BAJAKOVO duga je oko 1 km.

TRAGEDIJA KOD ZAGREBA Ozljede su bile preteške: Kombi naletio na djevojčicu (12) kod Kloštar Ivanića, preminula je

I na graničnim prijelazima se od ranog jutra stvaraju gužve. Na ulazu iz BiH čeka se po sat vremena, dok se na ulazu iz Srbije i Slovenije čeka i po dva sata.

 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Bazičanin 14.08.2021.

    Vinjete su rješenje ali uvijek ima jedno ali…Vlasnik ceste A1 i dijela od Slovenije do Zagreba nije isti i nikada se neće složiti oko podjele jer ovaj sto ima kraću dionicu je prvi do granice i vršio bi kontrolu ili prodaju. Ko bi kome vjerovao a država nema muda reći- ovako ćemo. Kada se oni dogovore možemo pričati o vinjetama koje su sigurno jedino pravo rješenje.Mi možemo u ADAC kupiti vinjete tako da se na putu prema Hrvatskoj nemoramo čak niti radi kupovine istih zaustavljati. To špara vrijeme a i gužve. Jednog dana možda, dotle pušagija.

  • idiot na kvadrat 14.08.2021.

    Zadnji trzaji toplinskog vala, ljetna situacija ce trajati jos barem mjesec dana. Vakula sigurno tvrdi suprotno

  • 14.08.2021.

    Uvedite vinjete i problem rješen

Komentiraj...
Vidi sve komentare