News

Komentari 24

Gužve od jutra: Najviše prema moru, čeka se i na granicama

Gužve od jutra: Najviše prema moru, čeka se i na granicama

Zbog blagdana Velike Gospe i zadnjih trzaja ljeta i godišnjih odmora očekuju se gužve na cestama kao i na graničim prijelazima. HAK poziva sve vozače na strpljenje i oprez

Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora pa Hrvatski autoklub savjetuje vozačima da održavaju sigurnosni razmak između vozila zbog pojačanog prometa na većini cesta u smjeru mora. Gužve su krenule od ranog jutra i na granicama. 

Kao i svake godine povodom blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika te HAK ostale sudionike u prometu poziva na pojačan oprez u prometu.

Stanje na cestama:

Na relaciji A1 Zagreb-Split-Ploče gužve se očekuju na naplatnoj postaji Lučko i čvoru Bosiljevo II. U smjeru Dubrovnika gužva između čvorova Bosiljevo II i Zadar II.

Na A3 Bregana-Lipovac očekuje se povećana gustoća prometa na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru Lipovca i prema autocesti A1. Kolona osobnih i teretnih vozila kraj graničnog prijelaza BAJAKOVO duga je oko 1 km.

I na graničnim prijelazima se od ranog jutra stvaraju gužve. Na ulazu iz BiH čeka se po sat vremena, dok se na ulazu iz Srbije i Slovenije čeka i po dva sata.