To je to što me zanima!

Naoružan mačetom upao u gimnaziju: 'Prijetio je učeniku i sam izašao. Nema ozlijeđenih'

Policija je intervenirala te nema ozlijeđenih. Sve okolnosti događaja kao i motiv napada još uvijek se istražuju
Vidi originalni članak

U 13 sati i 48 minuta zagrebačka policija primila je dojavu kako je u prostor Klasične gimnazije u Križanićevoj ulici u Zagrebu upala nepoznata osoba naoružana nožem.

Policija je intervenirala te nema ozlijeđenih. Sve okolnosti događaja kao i motiv napada još uvijek se istražuju. Izjavu za medije dala je ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić.

PRATITE UŽIVO:

- Dogodila se krizna situacija. Za vrijeme nultoga sata u školu je ušao nepoznati mlađi čovjek koji je ušao u učionicu na sat na kojem je bila profesorica i prijetio hladnim oružjem jednom učeniku u razredu. Dosta sabranom i brzom reakcijom drugih učenika i profesorice spriječili smo veće posljedice i nitko nije ozlijeđen. Učenik je i sam izašao iz škole, ja sam ga ispratila jer sam ga susrela na stubištu, ali tada nije ništa imao u rukama - kaže ravnateljica.

'Infiltrirao se u međusmjeni'

Dodaje kako se nastava nastavila odvijati uobičajeno, rekavši da je tako možda i bolje s obzirom da su učenici odmah mogli razgovarati sa stručnim službama u školi.

- Nemam saznanja da je bilo ranijih prijetnji, nije nešto što je bilo vezano uz školu ili ove prostorije ili ostale učenike. Vjerujem da je iskoristio trenutak međusmjene kad je ušao u školu, s obzirom da je u tim trenucima oko 600-700 učenika na ulazu, nemoguće je kontrolirati tko ulazi i izlazi. Da se radilo o nekom starijem čovjeku, bio bi uočen - dodaje.

- U kontaktu sam s Ministarstvom i Gradskim uredom, napravit ćemo sve u našoj moći da se učenici osjećaju sigurno - zaključila je ravnateljica.

Mladić koji je u školu upao naoružan oštrim predmetom još uvijek nije priveden. Policija za njim intenzivno traga. 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Blablabla bla bla 07.03.2023.

    A jadno Mače 😽

  • Maxitron 06.03.2023.

    Da,da stigla Amerika na velika vrata , tako hvaljena ,tako glorificirana i ljubljena od podaničkog hrvatskog naroda.!! Glavno da je američko ,nema veze kaj.

  • vinja 06.03.2023.

    Imitirao prijatelje Amerikance.

Komentiraj...
Vidi sve komentare