To je to što me zanima!

Napad na kampus u Keniji: Od napadača se skrivala tri dana

Djevojka je pronađena u subotu neozlijeđena. Kada ju je policija našla nije im vjerovala nego su morali poslati profesora da ju uvjeri da je sada sigurna
Vidi originalni članak

Zbog napada na sveučilišni kampus u Keniji je uhićeno petero ljudi, piše u subotu BBC. Neki su osumnjičenici uhićeni dok su pokušali pobjeći u susjednu Somaliju, a među njima je bio i jedan zaštitar. U napadu u četvrtak ubijeno je oko 150 ljudi. Među ubijenima su i četiri napadača.  Za napad se, podsjetimo, tereti militantna skupina Al-Shabab iz Somalije.

Žele stvoriti islamsku državu

Djevojka (19) pronađena je u subotu neozlijeđena u kampusu koji su napali militanti. Ona se skrivala od napadača. Kada ju je policija pronašla nije im vjerovala nego su morali poslati profesora da ju uvjeri da je sada sigurna. Četvero živih pronađeni su u petak u kampusu, a među njima su bila i dva osumnjičenika. Tijela poginulih prebačena su u Nairobi gdje će ih identificirati. Grupa Al-Shabab želi u Somaliji stvoriti Islamsku državu. Često napadaju i Keniju, pogotovo gradove u blizini granice. Najkrvaviji napad koji je ta skupina izvela bio je 2013. godine. Tada su napali trgovački centar u Nairobiju i ubili 67 ljudi. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • medena555 04.04.2015.

    jadna mladost

  • medena555 04.04.2015.

    jadna mladost

  • CptNemo 04.04.2015.

    naravno da nije vjerovala lokanim kmicama, pa vidla je na vlastite oči šta rade "oni koji hraniš"..pfft..i sad ću ja ispast rasist..

Komentiraj...
Vidi sve komentare