To je to što me zanima!

Napad u Heidelbergu: Student pucao po dvorani, pogodio ženu u glavu, umrla je u bolnici

Do pucnjave je došlo u ponedjeljak. Prema zadnjim informacijama ozlijeđeno je četvero ljudi. Jedna je žrtva umrla u bolnici. Policija slučaj istražuje
Vidi originalni članak

Student (18) iz Mannheima je u ponedjeljak iz ruksaka izvadio pušku i počeo je pucati po dvorani na sveučilištu u njemačkom Heidelbergu. Ozlijedio je četvero ljudi. Jednu je žrtvu pogodio u glavu. Mlađa žena je kasnije umrla u bolnici, piše Bild. 

Student je pucao po dvorani dok je trajalo predavanje. Kasnije je pobjegao van i ubio se. Policija je oko 15 sati objavila kako je napadač mrtav i kako više nema opasnosti.

Kažu kako student najvjerojatnije nije imao nikakve političke niti vjerske motive napada. Kažu da je djelovao sam. Ipak, cijeli slučaj se i dalje istražuje. Do napada je došlo na djelu sveučilišta na kojem se nalaze prirodoslovni fakulteti te dio sveučilišne klinike. 

Njemački zakoni o vatrenom oružju pooštreni su nakon dva napada na škole u Erfurtu u travnju 2002. i u Winnendenu u ožujku 2009. godine. 

Policija je ranije priopćila da je rasporedila jake snage i hitne službe na poprištu događaja u dijelu grada u kojem se napad dogodio.

Sveučilište u Heidelbergu najstarije je njemačko sveučilište, osnovano 1386. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Tvrtko Troskot 25.01.2022.

    Njemačka europska Amerika !

  • KAMA I JAMA 24.01.2022.

    Haha ovo je fenomenalno, puna predavaonica na sveučilištu i on uspije ozlijediti četvero ljudi. Da je na njih šakam išao više bi oštetio. Odakle ideja da krene ubijati kada ne može ni zračnicom praznu bocu vode sa 10 metara pogoditi. Apsurd.

  • 24.01.2022.

    vjerojatno prolupani branitelj

Komentiraj...
Vidi sve komentare