To je to što me zanima!

Napad u Libiji: Ubili američkog veleposlanika i tri službenika

Naoružana skupina u utorak navečer napala je američko veleposlanstvo navodno zbog internetskog prijenosa govora kontroverznog pastora Terryja Jonesa
Vidi originalni članak

Američki veleposlanik u Libiji ubijen je u napadu na američko veleposlanstvo u Bengaziju, javlja BBC. Dužnosnici u Bengaziju objavili su kako je veleposlanik i tri djelatnika ubijeni kada je naoružani napadač ispalio raketu na automobil kojim je veleposlanik trebao biti prebačen na sigurniju lokaciju. 

Agencija AP javlja kako je riječ o veleposlaniku Christopheru Stevensu. Nešto kasnije američka državna tajnica Hillary Clinton potvrdila je tu informaciju.

- Svi smo ožalošćeni tim strašnim gubitkom. Neki su pokušali opravdati to zlobno ponašanje kao odgovor na zbog objave uvredljivog materijala na internetu - rekla je Clinton. 

- Osuđujem kukavički čin napada na američko veleposlanstvo i ubojstvo Stevensa i drugih diplomata. Veleposlanik Stevens je bio prijatelj Libije, šokirani smo napadom - napisao je na Twitteru zamjenik libijskog premijera Mustafa Abushagur. 

Američki dužnosnici u utorak navečer potvrdili su samo jednu smrt, a State Department je za Reuters potvrdio smrt ostalih službenika. Iz veleposlanstva u glavnom gradu Tripoliju u srijedu su objavili kako još prikupljaju informacije o napadu. 

Naoružana skupina u utorak navečer napala je američko veleposlanstvo navodno zbog internetskog prijenosa govora kontroverznog kršćanskog pastora Terryja Jonesa, koji je 2010. godine zbog najave da će zapaliti Kuran potaknuo val nasilja u Afganistanu i Egiptu. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • realan123 13.09.2012.

    E libijci sad ste si kupili je...i

  • cyberrep 12.09.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • NikolaKrajcer 12.09.2012.

    RIP Vile Rat

Komentiraj...
Vidi sve komentare