To je to što me zanima!

Napali iz zasjede: Separatisti ubili šest ukrajinskih vojnika

Vojnike je iz zasjede blizu Slavjanska napalo najmanje 30 pobunjenika. Još osam vojnika je ranjeno. Samoproglašeni guverner Luganska Valerij Bolotov je isto ranjen
Vidi originalni članak

Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo je u utorak da je šest ukrajinskih vojnika poginulo u terorističkom napadu u Slavjansku. Vojnike je iz zasjede napalo najmanje 30 pobunjenika koji su koristili minobacače i automatsko oružje. Broj žrtava mogao bi biti veći jer je u napadu ranjeno i osam vojnika, javlja CNN.

Samoproglašeni guverner Luganskog okruga Valerij Bolotov ranjen je u utorak u napadu iz vatrenog oružja, dva dana nakon referenduma o odcjepljenju tog područja od Ukrajine.

- Nepoznate osobe su iz automatskog oružja pucale u automobil u kojemu je bio Valerij Bolotov. Izgubio je puno krvi, ali nije u životnoj opasnosti - rekao je novinarima taj glasnogovornik Vasil Nikitin koji nije želio otkriti u kojoj je bolnici smješten Bolotov. 

- Sigurni smo da je taj napad odgovor Kijeva na naš referendum - rekao je Nikitin.

Idi na 24sata

Komentari 117

  • someone123456789 14.05.2014.

    u ukrajini ce biti kako narod hoce a ne kako ameri zele.ameri su htjeli puno pa su dobili nista kao i u siriji,afganistanu,iraku...gdje su izgubili rat i sami se polako povlace.

  • tomzag 14.05.2014.

    CIA radi svoje. Njihov šef Brennan je osobno bio u Kijevu kako bi dogovorio strategiju sa svojim marionetama. Americi je višestruko u interesu destabilizacija Ukrajine ali i same EU, izolacija Rusije, preprodaja plina i nafte, zaduživanje lokalnog stanovništva, NATO baze... da ne nabrajam. Sin podpredsjednika Bidena već drži privatni plinovod ondje. Plaćenici su na terenu još od majdana. Hunta, međutim, nema pravu moć u Ukrajini. Vojska nije pod kontrolom, otuda proruskim snagama i oružje te mnogo prebjega. I iz ovog naslova se dade pročitati kako je riječ o „ukrajinskim vojnicima“ a zapravo se radi o paramilitarnim snagama koji su krenuli ovih dana u paljbu po stanovništvu. Proruske snage na jugoistoku čine i Ukrajinci, a ne samo Rusi kao što se plasira. Istočni Ukrajinci su tradicionalno na ruskoj strani jer su imali različitu povijest od zapadne braće. Rusiji pak najviše odgovara federalizacija Ukrajine no teško da će se išta dogovoriti mirnim putem jer to Americi ne odgovara. Kada bi se stopirao petrodolar, svima u svijetu bi laknulo. Ali Amerika će prije zapaliti taj svijet negoli priznati poraz. Na tom paležu rade već desetljećima bez predaha. EU se hitno treba riješiti Amerike i vratiti svoje dostojanstvo.

  • cimerrr 14.05.2014.

    Cijeli Istok i Jug Ukrajine zeli u Rusiju,ali tko ce sve to nahraniti? Siroka je ruska dusa,ali ovih gladnih po Ukrajini ima 45 miljuna. Trebala bi i USA i EU nekog posvojiti,bez ovih Kijev ce umrijeti od gladi,sva industrija je na istoku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare