To je to što me zanima!

'Napali su bojnim otrovom': ISIL već opasno blizu Turske

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prema pisanju stranih medija Islamska država je tijekom napada na sirijski grad Mareu upotrijebila i otrovne plinove. Navodno je riječ o otrovnom plinu iperitu
Vidi originalni članak

Islamska država izborila se za nova područja na sjeveru Sirije, u provinciji Aleppo, i približila se području gdje Turska i SAD planiraju otvoriti novi front protiv te skupine, piše Reuters.

Snažni napadi počeli su tijekom noći, a borci Islamske države u četvrtak ujutro većinom su okružili Mareu, pobunjenički grad 20-ak kilometara udaljen od turske granice, rekao je vođa pobunjeničke skupine. Drugi zapovjednik pobunjenika rekao je da je u sukobima ubijeno barem 20-ak boraca na obje strane. Također je rekao da je Islamska država tijekom napada na grad upotrijebila i otrovne plinove, a organizacija Liječnici bez granica nedavno je objavila da su liječili jednu obitelj iz Maree sa simptomima izloženosti kemijskim agensima. Guardian piše da je najvjerojatnije riječ o otrovnom plinu iperitu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pad Maree mogao bi biti katastrofalan za borce protiv Islamske države.

- Ako se njihov napredak nastavi, cijelo sjeverno područje Aleppa moglo bi pasti - rekao je jedan pobunjenik za Reuters.

Idi na 24sata

Komentari 203

  • blonde 29.08.2015.

    uskoro će cijela Europa ovako izgledati, ISL što najavi to i učini....plačene izbjeglice sa umetnutim njihovim koljačima, njima nije problem žrtvovti svojim 50 i više izbjeglica da ostvare svoj cilj. Za svoju novu domovinu žele Europu, a njeno stanovništvo uništiti, da li ćemo im to dozvoliti? Kako izgleda, Merkelica i svi ostali koji slušaju njezinu želju, će to dopustiti, jer izigrava dušebriznicu, pri tom ne misli na sve nas....strašno, ne mogu vjerovati, da nam se to događa....

  • nesty 29.08.2015.

    da osvojice istambul tako im stoji u kuranu.-a njih ce pobit njihov mahdi i isus zbog nevinih.i to im stoji u kuranu.tako nekako.

  • Galeb i ja 28.08.2015.

    Ili je na domaku 3.svj.rat ili ce Islam poceti sa onimsa cime su turci zavrsili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare