To je to što me zanima!

Napao faramceute: "Mi u SAD-u smo najveći kupci lijekova"

"Odlaze na sve strane. Nabavljaju nam lijekove, ali ih, uglavnom, ne proizvode ovdje", kazao je, istaknuvši da taj sektor ima "puno lobista i moć"
Vidi originalni članak

Novoizabrani predsjednik Donald Trump napao je u srijedu američku farmaceutsku industriju koju smatraju "katastrofom" jer u Sjedinjenim Državama prodaje lijekove proizvedene u inozemstvu i pritom ostaje "nekažnjena".

"Moramo vratiti našu farmaceutsku industriju. Naša farmaceutska industrija je katastrofa", rekao je budući američki predsjednik na tiskovnoj konferenciji u New Yorku.

"Odlaze na sve strane. Nabavljaju nam lijekove, ali ih, uglavnom, ne proizvode ovdje", dodao je, istaknuvši da taj sektor ima "puno lobista i moć".

Trump je rekao da će uvesti nove uvjete za javnu nabavu u farmaceutskoj industriji kako bi razriješio takvu situaciju.

"Mi smo najveći kupci lijekova u svijetu i nemamo dobre postupke javne nabave", rekao je budući predsjednik ustvrdivši da bi se takvom strategijom mogli uštedjeti "milijarde dolara".

Trump koji je pobijedio na izborima na račun obećanja da će radna mjesta vratiti u SAD, nedavno je napao neke velike tvrtke, napose u automobilskoj industriji, optuživši ih da su preselile proizvodnju izvan SAD-a.

Budući predsjednik koji će preuzeti dužnost 20. siječnja, izrazio je usto zadovoljstvo zbog odluke Forda i Fiat Chryslera da investiraju u SAD-u, a ne u Meksiku i pozvao General Motors da "pođe" za njihovim primjerom.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Rasplodni bik 13.01.2017.

    Amerika kakvu poznajemo nece jos dugo.Prosao je vrhunac.Zabavna industrija im je mrtva sta se tice kvalitete a ako unistis "igre" ljudima onda ce ih bolit ona stvar i za kruh.

  • lokal patriota 13.01.2017.

    Tupan je napokon shvatio da mu se cijela nacija fiksa i svatko ima svog psihića.

  • nokia010 12.01.2017.

    Poznato je da se ameri kljukaju lekovima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare