To je to što me zanima!

Napao Milanovića: 'Potpisao je slanje vojske, a govorio protiv'

Gospodin Milanović prije mjesec i pol dana kaže da odmah napuštamo Afganistan, sad  potpiše odluku o slanju kontingenta  na šest  mjeseci u Afganistan. Kad to analizirate onda ćemo dalje, rekao je premijer
Vidi originalni članak

Premijer  Andrej Plenković odbacio je u subotu primjedbe da je on promijenio stav u vezi slanja Hrvatske vojske u Afganistan rekavši kako je predsjednik Republike Zoran Milanović u kampanji govorio da će se Hrvatska vojska odmah povući iz  Afganistana, a sad je potpisao odluku o slanju novog kontingenta.

- Gospodin Milanović prije mjesec i pol dana kaže da odmah napuštamo Afganistan, sad  potpiše odluku o slanju kontingenta  na šest  mjeseci u Afganistan. Kad to analizirate onda ćemo dalje -  izjavio je Plenković u Kninu gdje je boravio u sklopu kampanje za izbore u HDZ.

Tko je promijenio stav - Milanović ili ja?

Podsjetio je i kako je Milanović ranije rekao da HV odmah napušta  Afganistan te se zapitao: "Tko je onda promijenio stav, Milanović ili ja?"

Mediji navode kako bi prva 'pukotina' između Plenkovića i Milanovića mogla biti oko strategije izlaska Hrvatske iz mirovne misije u Afganistanu: Milanović bi vojsku povukao za šest mjeseci, a Plenković u fazama, zajedno s Amerikancima.

Plenković je, upitan o tome, novinarima odgovorio protupitanjem: "Kako ste vi to zaključili i tko?" "Vaši urednici - jako dobro to prate. Koliko se sjećam, a imam dobro uho, nije li u predsjedničkoj kampanji (Milanović) rekao da  će odmah Hrvatska  vojska otići iz Afganistana. Je li znaju urednici za to  ili ne znaju,"  pitao je Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 289

  • 08.03.2020.

    Napuhana anemična EU podrepna muha magistar pravnih znanosti ne zna za osnovna pravna načela među kojima je i ono: "Pacta sun servanda" kada govori protiv novoizabranog predsjednika RH u predizborne svrhe. Nikakvo čudo ljudi moji on je hadezeovac a kršenje ugovora je njihov način djelovanja i opstanka. Sramota!!!

  • đuro2 08.03.2020.

    Normalno da će potpisati ono što je već dogovoreno, tko bi zamijenio one što su već tamo pola godine, biser....

  • Korísníčko íme 07.03.2020.

    Plenkoviću, Milanović je ispao gospodin a ti go.no. Toliko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare