To je to što me zanima!

Prve fotke turopoljske 'zvijeri': Kod mene je doma, jede iz ruke

Veterinar Branimir Reindl koji je i ulovio afričkog servala rekao nam je kako će već sutra životinju vratiti vlasnicima iz Slovenije. Mačka se nalazi kod Križa, a nakon bijega lutala je dva mjeseca.
Vidi originalni članak

Nakon što je pobjegao vlasniku u Sloveniji u studenome, a prije mjesec dana vidjeli su ga i kako luta Turopoljem, afrički serval napokon je uhvaćen.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Veterinari  Vedran Slijepčević i Branimir Reindl ulovili su ga u ponedjeljak nakon tjedan dana potrage, prenosi VG Danas.

- Ulovili smo ga u 15 sati u klopku kod Križevčeca, kod Svete Helene. Od pojavljivanja u Turopolju do dan prije Stare godine izgubio mu se svaki trag - rekao je Reindl za 24sata.

- Iako afrički serval nema previše veze s našim risovima, posljednjih dana smo udružili snage i iskustvo s jednim od naših najpoznatijih veterinara za divlje životinje - Branimirom Reindlom i pomogli u hvatanju ovog odlutalog kućnog ljubimca koji posljednjih mjeseci luta Slovenijom i Hrvatskom. Akcija hvatanja potrajala je oko tjedan dana i završila uspješno - rekli su sa Life Lynxa, projekta koji do 2024. godine planira u divljinu vratiti najmanje 14 risova. 

AFRIČKA ZVIJER U TUROPOLJU Mislim da vidim micu macu: 'Ovo je prilično ugojen serval'

Reindl nam je ispričao da su ih mještani zvali na Staru godinu kad su zamijetili servala da se vrzma oko kuća.

- Otišli smo tamo i prvo smo ga promatrali da vidimo gdje se kreće,  onda smo mu devet dana ostavljali hranu i promatrali ga sa udaljenosti od 200 metara da vidimo hoće li prići hrani - rekao je Reindl i dodao da je tek peti dan krenuo prilaziti hrani i povezivati da mu to ostavljaju oni. To im je značilo da ih se ne boji. 

Zadnji dan su mu pripremili klopku u koju je ušao. Reindl je rekao kako je serval samo četiri sata bio u kavezu i da mu je bez problema jeo iz ruke kad ga je htio nahraniti. 

Serval se trenutno nalazi u Novoselcu kod Križa, kod veterinara Reindla koji ga je i ulovio. Reindl je već kontaktirao vlasnike koji večeras dolaze iz Ljubljane i sutra bi trebali sa servalom krenuti kući.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • nataodinata 08.01.2020.

    Mic-mic.

  • broj123 08.01.2020.

    E to je mačak!

  • 07.01.2020.

    Nema gdje lutati Slovenijom, jer kamo god krene, odmah je na granici...

Komentiraj...
Vidi sve komentare