Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
34 komentara

Mislim da vidim micu macu: 'Ovo je prilično ugojen serval'

Inače, servali se u Europi mogu nabaviti kao kućni ljubimci, no moraju biti iz kontroliranog uzgoja. Svi registrirani vlasnici iz Slovenije, koji su nam se javili potvrdili su da su njihovi ljubimci u redu

Foto: Screenshot/youtube
34 komentara

Išao sam u ribolov 30. studenog, kad sam u daljini, u kanalu Sava - Odra, spazio mačku. Mislio sam da je divlja, no kako sam se približio, vidio sam da je ova barem tri puta veća od kućne, ispričao nam je ribič Andreas Šejić.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Izvadio je mobitel kako bi je snimio, no kako se približavao, tako je mačka bježala. Uspio je snimiti njezinu ogrlicu na kojoj je svjetlila crvena žaruljica.

Priču je prvi objavio VGdanas, kojemu su s Veterinarskog fakulteta potvrdili kako je riječ o afričkoj divljoj mački - servalu. Neslužbeno su doznali da bi se moglo raditi o primjerku koji je u kolovozu pobjegao vlasniku iz Slovenije te da su je navodno snimili i lovci.

SNIMKA ŠOKIRALA MJEŠTANE Turopoljci dijele video: Afrička divlja mačka luta po poljima?!

Da je riječ o servalu potvrdio nam je i Damir Skok, direktor ZOO-a Zagreb.

- Ovo je poprilično ugojen primjerak. Nas nitko nije zvao oko zapažanja, no ako bude potrebno, naša ekipa može pomoći oko hvatanja - rekao je Skok. Dodao je da ženku servala imaju i Zoološkom, no ona je manja od ovog primjerka.

Inače, servali se u Europi mogu nabaviti kao kućni ljubimci, no moraju biti iz kontroliranog uzgoja. Svi registrirani vlasnici iz Slovenije, koji su nam se javili potvrdili su da su njihovi ljubimci u redu.

Deželu je krajem studenog potresla priča o oduzimanju servalice Sare iz Ljubljane. Trebali su je prodati na dražbi za 1400 eura zbog dugova veterinarskoj klinici, no mačka nije dobila novog vlasnika. Po zadnjem, još živi na 9. katu nebodera.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message