To je to što me zanima!

'Napravim po 50 sklekova, a stres prebacim na druge'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatski predsjednik otkrio nam je najzanimljivije ljude koje je sreo u mandatu, kako živi u stalnom okruženju policije i koja je tajna njegova zgleda
Vidi originalni članak

Predsjednik Mesić primio nas je u svojem uredu na Pantovčaku u utorak ujutro, dan nakon objave službenih rezultata prvoga kruga predsjedničkih izbora. Iako je iza njega mnogo političkih bitaka te iako mu se desetogodišnji predsjednički mandat bliži kraju, djelovao je kao da je još pun energije i radnog elana. Kaže da je za to zaslužna pravilna prehrana, redovito bavljenje sportom, posebice golfom i tenisom, te pravodobno rješavanje stresnih situacija. Tvrdi da mu mirovina neće teško pasti jer je već nekoliko puta bio u sličnoj situaciji. Sastavit će memoare, u kojima će ljudima pokušati prikazati što se zbivalo iza političkih kulisa.

24sata: Na početku prvog mandata i sad ostali ste, čini se podjednako teški?
Da, nekima sam jako težak. Ali što se kilograma tiče, mislim da sam tu negdje.
24sata: Ljudi koji odu u Vladu očito ne mogu odoljeti ručkovima i primijeti se da su dobili na težini. Kako ste se Vi uspjeli držati pod kontrolom?
Prije svega, moji su u kući vegetarijanci. Samo pas i ja jedemo meso. Ali budući da nisam radnim danom na ručku kod kuće, jedem ovdje isto što jedu svi službenici.
24sata: Znači, imate jelovnik kao i ostali zaposlenici Ureda?
Da, isti kao i službenici. Navečer gledam da prehrana bude što reduciranija. Za doručak jedem uglavnom voće, suho ili sezonsko. Ili nešto lagano.
24sata: Imate li neku granicu, kad najkasnije večerate?
Ne, jedem kad sam pozvan na večeru, ali gledam svakako da ne bude previše obilno.
24sata: Jeste li se tijekom mandata uspijevali baviti sportom ili rekreacijom?
Jesam. Tu i tamo igrao bih tenis, odlazio bih tu na Tuškanac na plivanje i u saunu. To je objekt kojim se koristi Počasna zaštitna bojna. I kad imam priliku, jedanput u deset dana, odem na golf. Golf je interesantan. Nije me previše oduševljavao kad sam ga gledao na televiziji ili u filmovima, dok sam gledao te malo, kako sam mislio, dokone ljude, koji napucavaju te loptice. Nije me to tako interesiralo. Međutim, čim sam se počeo baviti njime, vidio sam koliko finesa ima u ispucavanju te lopte, u tome da se ostvari cilj, da se sa što manje udaraca dođe do rupe. Onda te najednom to zainteresira, ali posebno stoga što cijelo vrijeme, tih pet, šest ili deset kilometara, koliko prehodaš, uvijek si u društvu i razgovaraš, ali ne više o temama koje te opterećuju na poslu. Dakle, to je onda savim nešto drugo i djeluje opuštajuće.
24sata: S nanbudom ste prestali?
Nemam vremena trenirati, jedino što odem tu i tamo na neku priredbu.
24sata: Koliko vremena treba za partiju golfa?
Kako kad. Imate, recimo, u Zaprešiću teren s tri rupe i pucalište. Na pucalištu se uvijek trebate pripremiti i morate malo vježbati, tako da ne vam ne isklizne koji zglob. To traje od 15 do 20 minuta. U Zaprešiću se te tri rupe prijeđu, ovisno o tome koliko ima igrača, za, recimo, sat vremena. Što je više igrača, igra traje dulje. Dolje na Blatu imamo igralište s devet rupa i jedno s 18 rupa. Ovo s devet rupa traje po 2,5 sata, a za ovo od 18 potrebno je oko pet sati.
24sata: Dobar dio života izloženi ste stresu. Koja vam je najbolja terapija protiv stresa?
Volim pogledati dobar film, a stres riješim tako da ga prebacim na nekog drugoga, ha ha ha. Ako pratite što radim, vidite da brzo prebacim lopticu.    >>> DRUGI DIO

Idi na 24sata

Komentari 35

  • zgze 31.12.2009.

    Koji matorac ne zna ni što su sklekovi - možda na ruskom i zna

  • konjica 31.12.2009.

    K I O Orahovica,Podravka,klariko-voće rado bi stres tvoga savjetovanja vratili k tebi ,ali stipe darove ne prima

  • user_43440 31.12.2009.

    stipice konačno i tebe više nećemo gledati i slušati tvoje viceve još samo da nam je znazi kad ćemo i tebe oplakati!

Komentiraj...
Vidi sve komentare