To je to što me zanima!

Narančasti meteoalarm sutra se pali na obali: Moguće tuče i oluje, najgore će biti u Kninu

Meteoalarm upaljen je za cijelu hrvatsku obalu, a prema DHMZ-ovoj prognozi najgore će biti na kninskom području gjde se sutra obilježava proslava Oluje. Meteoadriatic kaže kako je ponegdje moguć i tornado
Vidi originalni članak

Državni hidrometeorološki zavod za sutra je za cijelu hrvatsku obalu izdao narančasto upozorenje koje označava opasno vrijeme. Na obali se tako očekuje jače grmljavinsko nevrijeme. Prema DHMZ-ovoj tablici opasnosti po satima najgore će sutra biti u području Knina gdje se održava obljetnica proslave Oluje.

U toploj zračnoj masi koja će prekrivati veći dio Jadrana u noći sa srijede na četvrtak nalazit će se izraženo polje nestabilnosti, prognozira Meteoadriatic

Krajem srijede, osobito na sjevernom Jadranu, formirat će se plitko ciklonalno polje. To polje će u noći na četvrtak ojačati i tako pojačati termičku razliku nad područjem Jadrana i okolnih krajeva. 

KATASTROFA U GLINI Građani u strahu: 'Više štete nam je napravilo nevrijeme nego potres. Što nas još čeka?!'

 

Uvjeti za razvoj nepogoda bit će i više nego izraženi, a pružena hladna fronta prijeći će preko regije u jutarnjim satima u četvrtak.

Osim lokalno obilne kiše koja može stvoriti i bujične poplave, osobito u Zagori, Hercegovini i ostatku BiH, očekuje se ponegdje i pojava jake tuče. Iako to nije u potpunosti moguće prognozirati, ponegdje će se stvoriti i uvjeti za tornado, a u blizini grmljavinskih oluja mogući su i orkanski udari vjetra.

Krajem dana i u noći na petak postupan prestanak oborine i djelomično smanjenje naoblake. U petak većinom sunčano, no uz jači razvoj oblaka i dalje su mogući lokalni pljuskovi, uglavnom na sjevernom Jadranu te u zapadnim predjelima unutrašnjosti. Nakon osvježenja u četvrtak prema vikendu će posvuda biti malo toplije, prognozira DHMZ.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 05.08.2021.

    Vakula je rekel svoju zadnju reć, i to je Amen ! Taj ga zna da drobi glupost.

  • 05.08.2021.

    I nebo je proplakalo šta su od Hrvatske napravili, i gaće su prodali. Kaže Ante Starčević otac domovine " Nebi vruć ni čašu hladne vode za hrvate popio "

  • trpotec 04.08.2021.

    Zamislite da sutra ovi vladajući kockoglavi budu “raketirani” prirodnim putem 😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare