To je to što me zanima!

Narko lutrija: Meksiko poklanja kuću u kojoj se sakrio El Chapo

Ova narko kuća imala je stotinu metara dug podzemni tunel povezan s kupaonicom kroz koju je narko šef El Chapo bježao meksičkoj policiji
Vidi originalni članak

Meksička vlada na nacionalnoj lutriji poklonit će kuću bivšeg narkobosa Joaquína "El Chapa" Guzmána u kojoj se on sklonio tijekom bijega 2014. godine. 

Kuću su procijenili na 183 tisuće dolara, a nedavno je i obnovljena.

Za razliku od običnih kuća iz oglasnika, ova narko kuća imala je stotinu metara dug podzemni tunel povezan s kupaonicom kroz koju je narko šef El Chapo bježao meksičkoj policiji. Svoja iskustva u bježanju stekao je i bijegom iz najsigurnijeg meksičkog zatvora 2001. godine. Tada je, navodno, uspio pobjeći sakrivši se u kolica za rublje. Guzmán je ponovno 2015. godine pobjegao kroz tunel iz još jednog od načuvanijih meksičkih zatvora. Marinci su ga pronašli šest mjeseci kasnije u Los Mochisu. Nakon što je izručen SAD-u u srpnju 2019. godine, osuđen je na doživotni zatvor.

Nekretnina od oko 260 kvadrata nalazi se u mirnom meksičkom gradu Culiacánu. Sve videonadzorne kamere koje su snimale svaki kutak prostrane kuće su uklonjene, a rupa u kadi kroz koju je Guzmán ulazio u skrivene tunele je zabetonirana. Cijelu kuću prebojili su u bijelo, iznutra i izvana. Godinama je prije obnove bila napuštena.

Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador organizira lutriju dan prije slavlja Dana meksičke neovisnosti, a prvi put je u lutriju uključena neka nekretnina. Za 12 dolara građani imaju priliku osvojiti nekretninu s bogatom povijesti. Sav sakupljen novac od prodaje lutrija ide meksičkim olimpijskim sportašima.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Freankye 30.09.2021.

    Ajde bar da se pomogne nekom sa tim lutrijama, iako čisto sumnjam da će netko htjeti živjeti u njoj.

  • LjiljanaMilovanovic 15.09.2021.

    Bolje da su je sravnili sa zemljom, cisto sumnjam da ce netko imati zelju zivjeti u njoj.

  • ZVEKI_2 14.09.2021.

    Nemojte mi to ispričat!

Komentiraj...
Vidi sve komentare