To je to što me zanima!

Naše ministarstvo na razgovor pozvalo veleposlanika Austrije zbog micanja grba na Bleiburgu

Podsjetimo, lokalne vlasti Koruške su prema rješenju o zaplijeni od 20. travnja ove godine uklonile hrvatski grb sa spomenika na Bleiburgu
Vidi originalni članak

Austrijski veleposlanik u Hrvatskoj Josef Markus Wuketich pozvan je u četvrtak popodne u hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zbog događaja vezanih za Bleiburg, piše Večernji list.

NA KORAK DO ZABRANE Preporučili zabranu skupa u Bleiburgu: 'Nedopustivo je veličanje teror-režima u Austriji'

Podsjetimo, lokalne vlasti Koruške su prema rješenju o zaplijeni od 20. travnja ove godine uklonile hrvatski grb sa spomenika na Bleiburgu, preciznije rečeno Lojbaškom polju, koji se ondje nalazi od 1987. godine.

USKORO ODLUKA Austrija: Skup u Bleiburgu će biti definitivno zabranjen?

Vlasnik spomenika imao je rok od četiri tjedna da sam ukloni grb sa spomenika, što nije učinjeno. 

 

Idi na 24sata

Komentari 99

  • vilim1234 05.05.2022.

    vidjeli nasi kako se Zelenski ponasa pa i oni kopiraju njegovu  retoriku,sad ce Radman pokazati Austriji koga se u EU mora slusati , inace ih odmah tuzimo Zelenskom,a on je dobar prijatelj od Plenkovica

  • diamant201 05.05.2022.

    potomci partizana ne miruju sreca nemogu maknuti grb sa crkve Sv.Marka umrijece od muke

  • Šipumil 05.05.2022.

    Stvar je jasna u Austriji, jedino ovdje nije. Naravno da se oni grbovi koji su producirani prije 1941, ne mogu povezivati s NDH, što je slučaj s Markovom crkvom, ali sve poslije 1945, je jasna namjera upravo povezivanje s NDH. Kome nije jasno nek ponovi gradivo iz povijesti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare