To je to što me zanima!

Nasilna djeca odraz su zapuštenog društva, koje srlja u propast. Svi smo pomalo krivi

Maloljetničko nasilje samo je refleksija stanja u društvu. Pretvaramo se u društvo sebičnih i samoživih, nema više empatije ni solidarnosti. Ništa nas vrijedno ni lijepo više ne zanima, samo materijalno, i ako je naše.
Vidi originalni članak

"Koliko nam još opomena trebaju poslati nasilnici ne bi li se svi trgnuli i shvatili da klizimo u propast? Iznad svega, potrebno je graditi društvo tolerancije, solidarnosti i međusobnog poštovanja", rekao je, i sve jučer time rekao ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić nakon maloljetničkog nasilja u školi pored Tuzle. Četrnaestogodišnji učenik je pištoljem teško ranio profesora engleskog, navodno iz osvete. Što nam se događa, svima?

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Luna777 16.06.2023.

    Jako dobar tekst novinarke i u svemu istinit. Premalo se bavimo djecom, kako roditelji tako i škola, tako i društvo u cjelini. Roditelji se bave pukim preživljavanjem, nastavnici se ne žele baktati sa problemima djece, društvo je oronulo u svim negativnostima. Vrline su postale mane i a mane vrline. Djecu samo odgajaju kompjuteri i Tik tokeri. Čast izuzecima. Djeca se imaju potrebe istaknuti pod svaku cijenu, pa često prevladavaju negativnosti nego pozitiva.  Često kažem, nije dovoljno samo roditi djecu nego od njih učiniti mlade pozitivne, ispravne ljude. Djeca su ogledalo svojih roditelja. Svi  bi morali pročitati ovaj tekst novinarke i zapitati se da li činim dovoljno za svoje dijete, ne materijalno već kroz  usađivanje radnih navika, empatije, osjećajnost, senzibilitet, dobrotu, pomoć potrebitima. Na žalost toga ima sve manje i u društvu i kod mladog naraštaja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare