To je to što me zanima!

Nasilnik pretukao učenika jer mu nije htio dati kunu

Split: Mladi napadač iz škole Bol učenika osmog razreda koji je ležao na podu udarao je šakama i nogama. Majka kaže da prije nisu imali svađa...
Vidi originalni članak

Učenika osmog razreda splitske škole Manuš u Splitu za vrijeme velikog odmora u petak napao je vršnjak iz susjedne škole Bol. Dok su kupovali doručak u Mažuranićevoj ulici zatražio ga je kunu. Dječak mu nije htio dati i počeli su se naguravati. Ubrzo ga je žicar srušio šakom u glavu i počeo cipelariti na podu. Rasjekao mu je oko, a razjarenog napadača zaustavili su prolaznici.
- Poznaju se iz viđenja, učenici iz obje škole dolaze po jelo u tamošnje pekarnice. Kad mu je odbio dati kunu, prvo mi je sinu postavio nogu, udario ga šakom, a potom ga krenuo udarati nogama dok je ležao na podu. Bilo je tu mnoštvo djece. Prije nisu imali nikakvih međusobnih razmirica, a niti problema, ispričala je majka napadnutog dječaka koji je okrvavljen potražio pomoć u svojoj školi. Radi se o mirnom i povučenom dječaku, koji se potpuno šokirao silinom napada svog vršnjaka zbog jedne kune.
- Pozvala nas je ravnateljica i napad smo prijavili policiji. Sina smo doveli liječniku. Isprva je imao samo malu posjekotinu ispod oka, a danas mu izlaze modrice. Žali se da ga boli glava, pa pazimo da mu se stanje ne pogorša i da možda nije dobio potres mozga. On se uopće ne sjeća je li se udario glavom prilikom pada o pod. Nasilje među učenicima uzelo je maha, a nema nikakvog rješenja. O tome se stalno govori na roditeljskim sastancima, a nitko nište ne poduzima - požalila se majka dan nakon napada. Policija provodi istragu o napadu. Navodno je mladi napadač poznat po nestašlucima u svojoj školi, no, nije imao prije ovako nasilnih ispada.
Istog dana majka 11-godišnjaka iz Solina, također, je prijavila napad na sina. Učenika 5. razreda solinske OŠ "Kraljice Jelene" učestalo maltretiraju učenici dvaju 7. razreda. Majci je dozlogrdilo nakon što su dječaka u petak ispljuskali za vrijeme odmora, te ih je prijavila policiji. Dječak nije ozlijeđen, a započeta je istraga.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • prepametna 20.03.2010.

    a ništa neka se tuku i mlate svaki dan, a neka društvo čita i to je maksimum što se poduzima.prvo neka vlada promijeni kazneni zakon i zakon za maloljetnike pa neka kod nanošenja ozljeda drugom stavi kaznu najmanje 5 godina zatvora pa ćemo vidit pomaka.

  • dalmosica 20.03.2010.

    Jedini je problem što u školama i školskom okruženju za vrijeme malog i velikog odmora nema dežurnog profesora i ne postoje sankcije za divljaštvo i neodgoj,a profesori su uredno plaćeni za dežurstva i razredništvo. Radim kao čistačica u srednjoj školi a stanujem uz osnovnu školu tako da svakodnevno gledam kako učenici većih razreda matletiraju manju djecu,naguravaju ih,odnose im marendu i slatkiše,rugaju se djeci koja nose recimo naočale ili su lošije odjevena..i da ne nabrajam jer bi trajalo danima. Bila sam kod ravnatelja nekoliko puta i tražila da poduzme nešto ali sve uzalud! Nažalost,radi se uglavnom o djeci roditelja koji su imućni i na dobrim pozicijama tako da međusobni interesi pobjeđuju. Savjetovala bi roditelje pogotovo manjih razreda da dobro otvore oči jer je možda baš njihovo djete jedno od zlostavljanih a šuti o tome jer se boji prijetnji zlostavljača.

  • Keksolino 20.03.2010.

    Smrtna kazna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare