To je to što me zanima!

Nastavlja se istraga: Uskoro i uhidbeni nalog za šefa MOL-a?

U USKOK-u su 4. srpnja donijeli odluku da će nastaviti istragu protiv Hernadija zbog davanja mita. Podsjetimo, istraga je prekinuta 7. prosinca prošle godine
Vidi originalni članak

Uskoro bi Hrvatska mogla raspisati europski uhidbeni nalog protiv Zsolta Tamasa Hernadija, prvog čovjeka MOL-a, piše Jutarnji list. 

Prije raspisivanja naloga, Mađarskoj će se još jednom ponuditi suradnja u predmetu Ina-Mol. 

U USKOK-u su 4. srpnja donijeli odluku da će nastaviti istragu protiv Hernadija zbog davanja mita. Podsjetimo, istraga je prekinuta 7. prosinca prošle godine. Mađarska strana odbijala je suradnju, a i da je raspisana međunarodna tjeralica mađarske vlasti ne bi imale pravno uporište za Hernadijevo izručenje. 

Međutim ulaskom Hrvatske u EU otvorila se mogućnost raspisivanja europskog uhidbenog naloga, što bi DORH mogao iskoristiti. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • prdr 11.07.2013.

    E sad da hoće svi USKOC-i iz svih zemalja s kojima je Hrvatska imala bilo kakvog posla i .da zatraže uhidbene naloge za sve,ama baš sve naše političare od 91.Ako neki nisu krali,ali su bili prisutni i jednim okom žmirili.

  • StefanNovak 11.07.2013.

    Mađarska imat će također novi zakon" lex Hernadija" , kao "lex Perković" , Hrvatska ne poštiva zakon prema EU zašto bi onda Mađarska

  • 2japaja 11.07.2013.

    Ustani Bane...!!! Ako smo Hedervaryju dali vritnjak u sred Sabora, budemo i ovoga rješili! Dobra vijest.

Komentiraj...
Vidi sve komentare