To je to što me zanima!

Božo Prka: Nije bilo ni riječi o neprijateljskom preuzimanju!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bivši potpredsjednik vlade i bivši čelnici Podravke optuženi su da su oštetili tvrtku za 400 milijuna kuna. Oni tvrde da su je samo branili od neprijateljskog preuzimanja
Vidi originalni članak

U nastavku suđenja Damiru Polančecu i ostalima u slučaju Spice svjedočio je Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke koji je bio član Podravkina Nadzornog odbora. On je kazao kako na sjednicama Nadzornog odbora nikad nije bilo riječi o neprijateljskom preuzimanju Podravke. Prka je bio član Nadzornog odbora od 1998. do svibnja 2006. godine.

Rekao je kako se 2006. planirao kandidirati za predsjednika NO-a Podravke, no na razgovor u hotel Westin pozvali su ga Darko Marinac i Damir Polančec te mu predložili da se ne kandidira. Nakon razmišljanja odlučio je odustati od kandidature jer je, kaže, shvatio da oni imaju druge planove i da za predsjednika žele Mladena Vedriša.

Prka je rekao kako su u Podravci postojale dvije struje.

- Bila je vrlo jaka struja koja je zagovarala državu i htjela da država preuzme veći udio u vlasništvu, iako je tada imala oko 28 posto dionica - rekao je Prka.

Druga struja, koju je zastupao i Prka, zagovarala je privatno vlasništvo. Podravka je bila u većinskom vlasništvu privatnih ulagača pa su smatrali trebaju više sudjelovati.

Podsjetimo, u aferi Spice, uz bivšeg potpredsjednika Vlade Polančeca, terete se i bivši šef Podravke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, vlasnik splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fima grupe Milan Horvat te odvjetnik Zoran Marković. Osim za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela, tereti ih se i za zloporabe položaja i ovlasti, pomaganje i poticanje na te zloporabe te protuzakonito posredovanje. Podravka je oštećena za 400 milijuna kuna.

Do sada su svi svjedoci doživjeli 'Spice amneziju', neki se ne sjećaju ničega, a neki slabo.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Antisa_1 21.11.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • kinezojapanac 21.11.2011.

    Naravno da nije bilo rijeći o "neprijateljskom preuzimanju" , ovdije se radi o čisto "prijateljskom preuzimanju".

  • čamil 21.11.2011.

    Prka ne koristi mobitel ni telefon komuniciraj isključivo preko kurira.

Komentiraj...
Vidi sve komentare