Obavijesti

News

Komentari 16

Božo Prka: Nije bilo ni riječi o neprijateljskom preuzimanju!

Božo Prka: Nije bilo ni riječi o neprijateljskom preuzimanju!
2

Bivši potpredsjednik vlade i bivši čelnici Podravke optuženi su da su oštetili tvrtku za 400 milijuna kuna. Oni tvrde da su je samo branili od neprijateljskog preuzimanja

VIDEO

U nastavku suđenja Damiru Polančecu i ostalima u slučaju Spice svjedočio je Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke koji je bio član Podravkina Nadzornog odbora. On je kazao kako na sjednicama Nadzornog odbora nikad nije bilo riječi o neprijateljskom preuzimanju Podravke. Prka je bio član Nadzornog odbora od 1998. do svibnja 2006. godine.

Rekao je kako se 2006. planirao kandidirati za predsjednika NO-a Podravke, no na razgovor u hotel Westin pozvali su ga Darko Marinac i Damir Polančec te mu predložili da se ne kandidira. Nakon razmišljanja odlučio je odustati od kandidature jer je, kaže, shvatio da oni imaju druge planove i da za predsjednika žele Mladena Vedriša.

Prka je rekao kako su u Podravci postojale dvije struje.

- Bila je vrlo jaka struja koja je zagovarala državu i htjela da država preuzme veći udio u vlasništvu, iako je tada imala oko 28 posto dionica - rekao je Prka.

Druga struja, koju je zastupao i Prka, zagovarala je privatno vlasništvo. Podravka je bila u većinskom vlasništvu privatnih ulagača pa su smatrali trebaju više sudjelovati.

Podsjetimo, u aferi Spice, uz bivšeg potpredsjednika Vlade Polančeca, terete se i bivši šef Podravke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, vlasnik splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fima grupe Milan Horvat te odvjetnik Zoran Marković. Osim za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela, tereti ih se i za zloporabe položaja i ovlasti, pomaganje i poticanje na te zloporabe te protuzakonito posredovanje. Podravka je oštećena za 400 milijuna kuna.

Do sada su svi svjedoci doživjeli 'Spice amneziju', neki se ne sjećaju ničega, a neki slabo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...