To je to što me zanima!

Natječaj za gradnju osnovne škole Pazdigrad u studenom

Umjesto prosvjed svaki mjesec, nakon svakog sastanka s gradom, sadimo po jedno stablo. I tako sve dok se ne izgradi škola, rekla je predstavnica roditelja
Vidi originalni članak

Grad Split će u studenom otvoriti natječaj za gradnju Osnove škole Pazdigrad, koju stanovnici te četvrti na istočnom ulazu u Split čekaju preko 20 godina. Još nije definirano hoće li se osmoljetka za oko 500 učenika graditi samo sredstvima Grada ili i uz financijsku pomoć Vlade RH.

- Uspjeli smo! Prvi cilj je ostvaren. Bili smo na sastanku s gradonačelnikom Ivom Baldasarom, dogradonačelnicom Aida Batarelo i pročelnicom za prosvjetu Ines Milina Ganza koji su nas izvijestili o budućim koracima za gradnju škole Pazdigrad. Nakon višegodišnje uporne bitke, more poslanih dopisa, prijedloga, prosvjeda i čekanja, na sastanku smo saznali kako natječaj za gradnju škole kreće u studenom. Zadovoljni smo rezultatima današnjeg sastanka i nastavljamo pratiti ovaj projekt iz mjeseca u mjesec - kazala je Marjana Kvrgić, predstavnica roditelja s Pazdigrada.

Grad Split će uvrstiti školu u proračun za iduću godinu neovisno o daljnjim koracima Vlade. Dogovoreno je i kako će se jednom mjesečno održavati sastanci kako bi predstavnici roditelja bili upoznati o svakom koraku izgradnje škole.

-  Obećali smo sebi kako ćemo prvu dobru vijest vezanu uz gradnju škole proslaviti sadnjom jednog stabla na Žnjanu. Stablo koje će simbolizirati znak novog početka, novog života. Umjesto prosvjeda sada svaki mjesec, nakon svakog sastanka s gradom, sadimo po jedno stablo za koje će se brinuti po jedna obitelj. I tako sve dok se ne izgradi škola. Vidjet ćemo koliku šumu ćemo kreirati na žnjanskom platou - poručila je Kvrgić.

U subotu u 10.30 sati na platou pokraj hotela Zagreb (Duilovo) roditelji će zasaditi prvo stablo.


Idi na 24sata

Komentari 1

  • tigric@77 24.10.2014.

    bravo za roditelje :) želim Vam da zasadite malo stabala :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare