To je to što me zanima!

Natjerao pravnike da prodaju Vegetu u trgovačkim centrima

Radna akcija: Novi šef Podravke Zvonimir Mršić smatra da bi ljudi iz administracije trebali više pridonijeti tijekom uskrsne šoping manije
Vidi originalni članak

Mislio je, mislio, novi predsjednik uprave Podravke kako promovirati tvrtku. I smislio! U maniri profesora Baltazara, SDP-ovac Zvonimir Mršić preraspodijelio je radne snage.

Iduća tri vikenda, uključujući petak, administracija će u trgovačke centre. Tajnice, inženjeri, tehnolozi, pravnici i ostali zaposleni u upravnoj zgradi promovirat će Podravkine proizvode u dućanima. U internom dopisu stoji da je odluka donesena kako bi svi pridonijeli što boljem plasmanu proizvoda tijekom preduskrsnje šoping manije.

- Većina zaposlenika negoduje i podsmjehuje se. Mislimo da je sve navrat-nanos jer smo imali samo prijepodne za sanitarni pregled - rekao je zaposlenik koji je želio biti anoniman.

Posao više od 200 podravkaša bit će dijeljenje krpa, poticanje kupaca da uzmu njihove proizvode i punjenje polica trgovina.

Iz Podravke kažu da je riječ o dobrovoljnom radu te je većina iz marketinga i prodaje. Dodaju i kako će zauzvrat dobiti slobodne dane te da će im iskustva s terena koristiti u poslu.

- Odredba nije obvezujuća, no tko će šefu reći ne, pogotovo ako su nas preporučili i tek onda nam rekli - dodao je zaposlenik.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • kizo1007 23.03.2012.

    savršen potez, mnogi od njih i neznaju šta proizvodi njihova firma

  • zmaja- 23.03.2012.

    Odlična ideja....ja ne bih imala ništ aprotiv da se takva odluka donese i u mojoj tvrtki.

  • renčica 22.03.2012.

    Danas škola očigledno ništa ne znači. Odricanje za vrijeme faksa, najgori studentski dom, čišćenje soba prek ljeta, čišćenje kancelarija prek godine da bi završio faks...sjećam se kako sam hodala u jednim cipelama za vrijeme studija,a oni koji su radili poslije srednje škole bili puni para. Sada ti isti koji i dalje imaju iste plaće kakve su imali i dok sam studirala kukaju i govore protiv onih koji su se odricali da bi nešto završili i likuju što idu iz kancelarija raditi poslove koje oni rade + poslove koje rade sa završenim školama. Nevjerojatno. Pitam se šta bi radnici u tvornicama proizvodili da ti #štakori# o kojima se piše nisu osmislili proizvode i sklopili proslove prodaje. Pitam se...da li bi radnik u tvornici bio spreman raditi na odgovornijem poslu koji se mjeri u milionskim vrijednosnim veličinama...Pitam se da li će nakon tih akcija koje će raditi školovani kadar u budućnosti pridonjeti zaključku da ima viška radnika u tvornicama, na terenu...Pitam se...jer to me je škola naučila. Da razmišljam malo više od površnog. Pružam podršku tim ljudima. A i onima kojima će školovani kadar nat terenu #pomagati#, jer uskoro će brojka nezaposlenih biti čini mi se još veća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare