To je to što me zanima!

NATO: Način na koji Bjelorusija koristi migrante je neprihvatljiv

EU također optužuje Lukašenka da je orkestrirao migrantski val, koji dolazi uglavnom s Bliskog istoka, kao odgovor na sankcije koje mu je nametnuo Bruxelles zbog okrutnog gušenja oporbe
Vidi originalni članak

NATO je u četvrtak ocijenio "neprihvatljivim" način na koji Bjelorusija "koristi" migrante, koji u velikom broju pristižu na poljsku granicu.

"Neprihvatljivo je što režim (bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka) koristi migrante kao hibridnu taktiku", ocijenio je u priopćenju dužnosnik NATO-a, izrazivši zabrinutost zbog te situacije. 

IMA IH OKO 6 TISUĆA Poljska povećala broj vojnika na granici s Bjelorusijom

"Zabrinuti smo zbog nedavne eskalacije na granici između Poljske i Bjelorusije. Pozivamo Bjelorusiju da poštuje međunarodno pravo", dodao je.

Po njemu, NATO će se brinuti za sigurnost svojih članica, a njegov glavni tajnik Jens Stoltenberg nastaviti pozorno pratiti situaciju, "koja vrši pritisak" na tri savezničke zemlje, Litvu, Latviju i Poljsku.

EU također optužuje Lukašenka da je orkestrirao migrantski val, koji dolazi uglavnom s Bliskog istoka, kao odgovor na sankcije koje mu je nametnuo Bruxelles zbog okrutnog gušenja oporbe.

'POSLAO IH LUKAŠENKO' Tisuće migranata stigle su na granicu s Poljskom: Probit će barijere i krenuti na Zapad?

Poljske vlasti upozorile su u ponedjeljak da su se stotine migranata uputile prema poljskoj granici iz Bjelorusije. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • jorgen 08.11.2021.

    Baš "zanimljivo" da nitko za "hibridni rat" ne optužuje BiH kada pošalje migrante preko naše granice ili Tursku kada krenu stotine tisuća migranata. Zapadnim zemljama odgovara da se održi balkanska ruta jer si onda mogu probrati, profiltrirati one migrante koje žele (bolje obrazovane) a nama ostaviti ostatke. Jer kako objasniti da Njemačka prosvjeduje zbog direktnijeg ulaska istovjetnih migranata koji dolaze s juga Europe? Gdje je problem, ako stalno pričate da treba pustiti migrante i da ne treba dizati žicu? Evo vam ih, samo direktnije. Što, ne valjda odjednom?

  • Sislo 08.11.2021.

    zatvoriti svim Bjeloruskim aviokompanijama EU zračni prostor

  • roko2023 08.11.2021.

    Gdje nestade Wilkomme?

Komentiraj...
Vidi sve komentare