To je to što me zanima!

'NATO ne shvaća situaciju oko Bahmuta u potpunosti. Zadnji direktni rat im je Jugoslavija...'

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski jučer je poručio kako neće predati Bahmut, jer to bi Rusima otvorilo put prema ostatku Ukrajine, u prvom redu Kramatorsku i Slovjansku.
Vidi originalni članak

Šef NATO saveza Jens Stoltenberg jučer je izjavio kako bi u idućih nekoliko dana Bahmut mogao pasti pod rusku kontrolu. Kazao je da su Rusi tamo pretrpjeli velike gubitke, ali...

- Rusija baca sve više i više trupa u smjeru Bahmuta. Ono što im nedostaje u kvaliteti pokušavaju nadomjestiti kvantitetom. Rusi su pretrpjeli velike gubitke, ali ne možemo isključiti mogućnost pada Bahmuta u idućih nekoliko dana - kazao je Stoltenbreg jučer.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sad je stigla i reakcija na tu izjavu iz Ukrajine. Poručuju im kako nisu u potpunosti shvatili situaciju...

ŽESTOKI NAPADI DILJEM ZEMLJE Zelenski: Rusija se vraća svojim jadnim taktikama. Sve što mogu okupatori je terorizirati civile!

- Imam iskustva u komunikaciji s ekspertima iz NATO-a. Zadnji rat u kojem je NATO bio direktno umješan je bio onaj u bivšoj Jugoslaviji, koji je bio dosta 'manji' nego ovaj današnji u smislu raspoređivanja trupa. Oni su više naviknuti na stabilizaciju, obuku i mirovne misije - kazao je na startu Serhij Čerevatji, glasnogovornik ukrajinskih oružanih snaga. Odmah je nastavio:

'Postali smo otporniji'

- Mislim da je njima u NATO-u teško dokučiti logiku rata ovdje. Oni pristupaju pragmatično, sa 'suhim' kalkulacijama. Ponekad ne shvaćaju kako su nakon godine rata Ukrajinci postali otporniji, kako su naučili djelovati nekonvencionalno i donositi moćne taktičke odluke. Poštujemo njihove izjave, ali shvaćamo da oni ne razumiju situaciju u potpunosti - kaže glasnogovornik, javlja ukrajinska Pravda.

OD ISTOKA DO ZAPADA ZEMLJE Rusi su žestoko napali Ukrajinu, gradovi ostali bez struje: 'Tek skupljamo podatke o žrtvama'

Podsjetio je i da su zapadni izračuni kako bi Kijev mogao pasti u roku nekoliko dana na početku rata ispali pogrešni.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski jučer je poručio kako neće predati Bahmut, jer to bi Rusima otvorilo put prema ostatku Ukrajine, u prvom redu Kramatorsku i Slovjansku.

LUPETANJA PUTINOVE PROPAGANDISTICE Margarita priča o normalnosti: Zapadni život je uska cipela, a ruski je stara, ofucana papuča!

Dodajmo kako je prema dostupnim podacima iz 2021. Bahmut imao nešto više od 70.000 stanovnika i bio je 58. grad u Ukrajini po broju stanovnika. Obližnji Soledar, kojeg su Rusi nakon mjeseci ratovanja osvojili, što su Putinovi mediji prikazali kao kolosalni uspjeh, ravan osvajanju Kijeva, prije invazije nije bio ni među 300 najvećih gradova/mjesta u Ukrajini.

'Ruse nije briga za ljudske gubitke'

Ruska vojska i Wagnerovci u tom području bilježe ogromne gubitke. Zapovjedništvo stalno šalje novo 'topovsko meso' i osvajaju zemlju metar po metar, kao u američkom nogometu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ruske snage napadaju Bahmut u pokrajini Donjecku mjesecima, ponekad u valovima, u jednoj od najkrvavijih bitaka u ratu. "Borbe se u Bahmutu vode 24 sata... Situacija je kritična", kazao je nedavno Volodimir Nazarenko, zamjenik zapovjednika Nacionalne garde Ukrajine, za ukrajinski NV Radio.

ČEČENI KOJI RATUJU NA STRANI UKRAJINE: 'Pamtimo ruske zločine. Osvetit ćemo naše sunarodnjake. Protiv Rusije ćemo se boriti do smrti!'

- Oni ne uzimaju u obzir svoje gubitke u pokušaju da zauzmu grad. Zadatak naših snaga u Bahmutu je nanijeti što više gubitaka neprijatelju. Svaki metar ukrajinske zemlje stoji neprijatelja stotine života - rekao je.

NE POVLAČI VOJNIKE Volodimir Zelenski: Pad Bahmuta znači otvoreni put Rusiji kroz istok Ukrajine

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • DrotKefaš 11.03.2023.

    NATO je propao odavno. I da Nato ne štiti naše nebo.

  • petarpan242 10.03.2023.

    jugoslavija,jugoslavija?   nešto mi poznato.

  • sniper 10.03.2023.

    Mislim da ce ovo ostati granica,zato nato kasni u svemu.100 dogovoreno

Komentiraj...
Vidi sve komentare