To je to što me zanima!

NATO-vi lovci presreli skupinu ruskih aviona nad Baltikom

Njemački piloti zamijetili su dva MiG-a 31, jedan Suhoj 27 te dva Suhoja 24 i dva Suhoja 34, izvijestili su iz latvijske vojske. To je dosad najveća uočena formacija
Vidi originalni članak

Dva njemačka lovca tipa Eurofighter presrela su jučer skupinu od sedam ruskih aviona iznad Baltičkog mora u međunarodnom zračnom prostoru. Njemački piloti zamijetili su dva MiG-a 31, jedan Suhoj 27 te dva Suhoja 24 i dva Suhoja 34, izvijestili su iz latvijske vojske, javlja The Local.

Njemački avioni poletjeli su iz baze u Amari u Estoniji gdje se nalaze u sklopu NATO-ve misije, a uz ruske lovce ostali su oko 25 minuta. 

Također, u srijedu ujutro dva NATO-va aviona tipa F-16 presrela su pet ruskih aviona iznad Baltika, rekli su iz latvijske vojske. Podsjetimo, NATO je poslao svoje snage i zračnu obranu na Baltik zbog ruske agresije tijekom ukrajinske krize. Njemačka sada ima četiri Eurofightera i 160 vojnika u Estoniji.

Ruski avioni su u rujnu ušli u švedski zračni prostor, dok je ruski špijunski zrakoplov u utorak preletio zračnim prostorom Estonije.


Idi na 24sata

Komentari 49

  • marky37 03.11.2014.

    Lete oni gdje Putin kaže, a nekako mi se čini da im nitko ništa niti može niti smije...

  • mariocalabrese 30.10.2014.

    Mogu stavit Rusima soli na rep ako im ovi dozvole,

  • da ne povjerujes 30.10.2014.

    Ma ne,sve smo opet krivo razumjeli.Ruski avioni su presreli dva Njemacma aviona u medunarodnom zracnom prostoru iznad baltika,bili u blizini Ruske granice. Tako se to radi dame i gospodo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare