To je to što me zanima!

Naučili smo roniti i čistili smo more od starih stolaca

Učenici iz cijele Hrvatske u Crikvenici su učili kako zaštititi jadransko podmorje, sigurno se ponašati na moru i zdravo živjeti. Đaci su upoznali tehnike ronjenja i korištenje opreme
Vidi originalni članak

Više od 50 djece iz svih dijelova Hrvatske prije završetka školske godine sudjelovalo je u čišćenju podmorja u Crikvenici.

U organizaciji ronilačkoga kluba HRVI Nemo Adriatic i Zagrebačkog holdinga djeca su sudjelovala u prvoj i jedinstvenoj ronilačkoj ekopatroli u Hrvatskoj.

Učenici u dobi od 7 do 17 godina iskoristili su jedinstvenu priliku da pod punom ronilačkom opremom upoznaju čari ronjenja i ljepote hrvatskog podmorja.

- Bilo mi je jako lijepo, ima puno kamenja. Nije mi bilo teško disati, samo je potrebno slušati instruktore ronjenja. U čišćenju podmorja izvadila sam stari hrđavi stolac koji je netko bacio - rekla je 12-godišnja Nina Urek, kojoj je ovo prvo iskustvo u ronilačkoj ekopatroli.

Za sigurnost djece uz instruktore i voditelje ronjenja ronilačkoga kluba HRVI Nemo Adriatic, inače i članova Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode Uredu za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba, pobrinuli su se instruktori JVP-a Zagreb.

- Kroz edukativni dio programa Sigurnost na moru djeca su osim načina čišćenja mora upoznala potrebnu ronilačku opremu, kao i opremu za sigurnu plovidbu. Cjelokupan program sigurnosti na moru i pod morem provodit će se tijekom cijelog ljeta u odmaralištima u Crikvenici, Savudriji te u Dugoj uvali u sklopu Avantura kampa. Inače, od rujna prošle godine do danas kroz ovu školu prirode prošlo je već četiri tisuće oduševljene djece. Posebnost ove ronilačko-edukativne akcije čišćenja podmorja je naglasak na važnosti održavanja čistoće mora i podizanje svijesti djece i mladih da se i ubuduće uključuju u zajedničke aktivnosti za dobrobit sviju - kazao nam je instruktor ronjenja Rene Cipovec.

Učenici su imali i predavanja o zdravoj prehrani te su naučili kako sami mogu pripremiti zdravi obrok.     

Vidimo se na jesen

Zbog školskih praznika rubrika Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska privremeno neće izlaziti. Na jesen, s početkom nove školske godine ponovno ćemo izlaziti. Dotad nas pratite na društvenim mrežama i webu, pišite nam i javljate što vi mislite.  

facebook

https://www.facebook.com/bolje.obrazovanje

e-mail adresa: obrazovanje@24sata.hr

poštanska adresa:

24sata, Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb s naznakom

Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska

telefon 01/24-24-242, MMS: 099/224-2424,

SMS: 662024 (1,24 kn)

web stranice

www.24sata.hr/tema/bolje-obrazovanje

   

  

Idi na 24sata

Komentari 4

  • endorfin 03.07.2016.

    Bravo naša budućnost. SVI NA IZBORE. 47 milijardi eura pokradenih preko Hypo banke i 77 tajnih računa 91' Tuđman,Mesić i 260 feudalaca,robovlasnika... Hdz,Sdp i njihovi sateliti će nastaviti rasprodaju hrvatske. Most je uz to obećao potpunu privatizaciju zdrastva... pročitajte obavezno program Živog Zida. Mislim da su ga jedini stavili na internet transparentno kako bi moralo i biti. Svi drugi su ga skrivali prije izbora kao zmija noge. 60% razočaranih uopće nije glasalo. Treba ih probuditi i da preuzmu odgovornost za stanje u državi. Nemaš se pravo žaliti ako nisi glasao, znaći da ti je dobro. Ako ćekaš da i tebi zagusti biće svima kasno. U naprednijim državama glasanje je obavezno. Svi na izbore.

  • fallout2 02.07.2016.

    kad naši nebi bacali špakere, gume i ostalo smeće u voljeno more bilo bi bolje.

  • KANIBAL24h 02.07.2016.

    bravo klinci samo tako, glava me boli malo, aaaaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare