To je to što me zanima!

Ne boji se pohrvati s opasnim 'čudovištima' iz dubina rijeka

Filmaš i avanturist Jeremy Wade snima seriju o najstrašnijim i najopasnijim ribama svjetskih rijeka. Kaže kako ljude želi upoznati s nepoznatim stvorenjima iz rijeka
Vidi originalni članak

Neke su veličine konja, neke vas mogu paralizirati elektrošokovima, a neke obožavaju muške testise. Takva stvorenja oštrih zubiju i opasnog izgleda, koja žive u dubinama svjetskih rijeka, lovi neustrašivi britanski filmaš Jeremy Wade. 

Avanturist je krenuo u potragu za čudovištima iz rijeka koja će se pojaviti u njegovoj seriji 'Riječna čudovišta'. Jeremy se nije libio rukama uhvatiti i pohrvati se s nekim od najopasnijih slatkovodnih riba. Filmaš kaže kako ga je u opasnost tjerala želja za nepoznatim te da je ljudima htio pokazati ribe koje prijete iz dubina, piše Daily mail.

- Mnoge od njih nikad nisu viđene na televiziji. Sve ulovljene ribe vraćam natrag u vodu. iako su potencijalno opasne za ljude, većina tih čudovišta je neshvaćena. Mnogi ih ubijaju iz straha, no one su vrlo korisne te ih treba čuvati. Dobar su indikator čistoća rijeka - zaključuje Jeremy.

Kazao je da ga one velike ribe, oštrih i golemih zubiju nisu toliko uplašile kao što je to učinila jedna puno manja. 

- Najstrašnija mi je bila električna jegulja. Ne izgledaju strašno no može proizvesti električno pražnjenje od 500 volti. Elektrošok vas paralizira, a ako padnete licem u vodu, gotovi ste - priča Jeremy. 

>>> Fotografije 'čudovišta' iz dubina možete pogledati OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 64

  • LebronPetrovic 18.08.2012.

    Najopasnija riječna riba je kaluga(slična moruni ali za razliku od nje ima zube). Naraste do 6 m i 2 t. Živi na području rijeke Amur na Dalekom Istoku. Vjerovatno je odgovorna za misteriozan nestanak nekoliko ribara!

  • teglazg 11.08.2012.

    http://www.free-tv-video-online.me/internet/river_monsters/season_1.html LINK ZA SERIJU!!!

  • crnabitanga 11.08.2012.

    Jeremy Wade je između ostalog i biolog, ribe lovi isključivo po principu ''uhvati i pusti'', za razliku od onog drugog panja s Discoveryja - lik se dere, psuje, ljubi ribe i onda ih baci u čamac i gleda kak se koprcaju, a on se kezi u kameru s erekcijom. Svaka čast, Wade! A i ime mu je cool - ''to wade'' na engleskom znači ''gacati (po vodi)'', hehe..!

Komentiraj...
Vidi sve komentare