To je to što me zanima!

Ne da se iz HDZ-a: 'Ne mogu me izbaciti, ostajem u stranci'

Riječka vijećnica HDZ-a Ivona Milinović lani je izjavila da za 'Srbe trebaju vrbe'. Iako joj je izrečena stegovna mjera isključivanja iz stranke, nije izbačena nego konkurira za šeficu riječkog HDZ.a
Vidi originalni članak

Izborni proces u HDZ-u na nižim razinama prekinut je zbog epidemije korone i pitanje je kad će se uopće nastaviti. Uskoro istječu mandati šefovima 17 županijskih organizacija, pa neki u stranci, poput onih u Zagrebu, dovode u pitanje legitimitet predsjednika ogranka te smatraju da vrh stranke mora izabrati vršitelje dužnosti.

POGLEDAJTE VIDEO Plenkoviću plješću Željka Markić i Radnička fronta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Riječki HDZ ima drugi problem. Riječ je o vijećnici Ivoni Milinović, kojoj je izrečena stegovna mjera isključenja iz stranke, ali nije izbačena nego konkurira za šeficu riječkog HDZ-a. Ona je prošle godine skandalozno izjavila: “Ako ćemo baš bit bezobrazni, ljudi trebaju znati da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40 posto”.

'TO JE LOKALNA KUHINJA' Ivona Milinović: 'Žalit ću se na odluku o isključenju iz HDZ-a!'

- Proces je završen budući da je prošao rok od 90 dana u kojem je Visoki časni sud mogao potvrditi odluku županijske organizacije. To se nije dogodilo, i zadržavam sva puna članska prava. Izborna komisija je prihvatila moj zahtjev za kandidaturom za predsjednicu riječkog HDZ-a. Glede izbora u HDZ-u na lokalnoj razini, još nismo primili upute iz središnjice. Proces je zaustavljen zbog epidemije i teško je predvidjeti kad će biti nastavljen - rekla je. 
 

Idi na 24sata

Komentari 143

  • 04.05.2020.

    vidi li se ona u ogledalo? kog ona uopće može uvrijedit..heh..

  • mokošica 007 04.05.2020.

    A tko je ova?

  • be yourself 04.05.2020.

    Prava adezeovka, kandidirati odmah za premijera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare