To je to što me zanima!

Lalovac: Ako dignu cijene, mi ćemo još više povećati plaće

Na pitanje postoji li opasnost da smanjenje poreza dovede do poskupljenja na lokalnoj razini, ministar je naglasio da je to odgovornost čelnika lokalne uprave
Vidi originalni članak

Od 1. siječnja građanima će narasti plaće zbog povećanja neoporezivog dijela osnovice. Ministar financija Boris Lalovac rekao je da će, ako dođe do povećanja cijena, plaće još više narasti jer će neoporezivi dio biti još više povećan.

- Ne mogu oni toliko dizati cijene koliko mi možemo smanjivati porez. Nadam se da se neće dogoditi takav otpor na lokalnoj razini jer oni moraju surađivati u racionalizaciji troškova - poručio je ministar gostujući u emisiji Poslovni tjedan na Hrvatskom radiju.

'Teret krize ne može stalno padati na građane'

Lalovac je dodao kako teret krize ne može stalno padati na građane.

- Ne mogu se stalno uvoditi porezi i povećanje cijena kako bi bio gospodarski rast - rekao je.

Osvrnuo se i na rad Porezne uprave rekavši kako bi htio napraviti sustav u kojem se sve nepravilnosti već na najnižim razinama primijete i poprave. Kao primjer je naveo i 'slučaj Sinovčić'. 

'Moglo bi se manje trošiti, ali Vlada nije prerastrošna'

Lalovac ne smatra da je Vlada prerastrošna, ali slaže se kako bi se moglo i manje trošiti.

- Uštede su se napravile, no prostora za racionalizaciju troškova mora biti. Što se tiče putovanja i uredskog materijala također se jako mora paziti. No, s druge strane, na neke smo nabave i opreme obvezani zbog članstva u EU naprimjer, i to su troškovi koji se ne mogu smanjiti - rekao je Lalovac.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • jozabroz 08.12.2014.

    haha, ja samo vidim da ste opet krenuli u zaduzenja nova, a pocetkom iduce godine opet mislite dizat kredit,,a vrlo je jasno da ta love ide nekuda,, jer rezultata nema nikakvih zadnje tri godine,,

  • vox populi 08.12.2014.

    Kad gospoda osigura da onih 70 000 jadnika što rade a ne primaju plaću za svoj rad te iste plaće i prime onda mogu reći da su vjerodostojni a ova smanjivanja osnovica su da bi sebi nabili i administraciji dakako(ćitaj biraćkom tijelu vl.stranke)plaćurine a oteli od lokalne uprave i na kraju tko je popušio, mi narod,građani,radnici...a što je s jadnicima koji su godinama nezaposleni?

  • barica56 08.12.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare