To je to što me zanima!

Ne može se prestati hihotati otkako su joj operirali mozak

Za razliku od većine pacijenata koji se nakon operacije mozga osjećaju depresivno ili ljutito, 7-godišnja je Enna spada među 5 posto ljudi koji se ne mogu prestati smješkati
Vidi originalni članak

Nakon što su joj kirurzi uklonili tumor na mozgu, Enna Stephens (7) ne može se prestati smijati, prenosi Daily Mail. Hihoće se već mjesec dana. Nekontrolirano smijanje nuspojava se javlja u 5 posto slučajeva operacije mozga. Prva tri tjedna djevojčica se nekontrolirano smijala svakih 15 minuta. Bilo što ju je moglo potaknuti na smijeh. Sada su se napadaji hihotanja malo smirili.

Prilikom pregleda optičar je uočio kako Enni nešto naotiče iza lijevog oka. Daljnje pretrage pokazale su kako djevojčica ima tumor na mozgu. Operirali su je u bolnicu u Newcastleu. Kirurzi ističu kako su uklonili cijeli tumor te da sa sigurnošću od 80 posto mogu tvrditi da se zloćudna bolest neće vratiti. Enni predstoji 16 mjeseci daljnjeg liječenja što uključuje kemoterapiju i radioterapiju.

- Dolazili smo Enni u bolnicu. Pokušali smo biti hrabri i ne pokazivati strah, ali iznutra smo patili. No onda je uslijedio njezin osmjeh, pa još jedan i tako svakih nekoliko minuta. Laknulo nam je i smješkali smo se zajedno. Bilo je to izvrsno jer smo na neki način oslobodili svoje emocije - kazala je njezina majka Vanna. 

Curica se izvrsno oporavlja od operacije. Sada je već dovoljna snažna da obuće baletne papučice i vrati se plesu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • monika16 05.08.2011.

    mala je preslatka :-) nakon pozitivnog ishoda operacije i ona i njezini roditelji imaju razlog za osmjeh na licu :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare