To je to što me zanima!

'Ne možemo i nećemo tolerirati napade na policajce na granici!'

Načelnik Uprave za granicu i pomoćnik glavnog ravnatelja policije kazao je da migranti koji se okupljaju na graničnom prijelazu Maljevac ni u jednom trenutku nisu prešli na hrvatsku stranu
Vidi originalni članak

Stanje na graničnom prijelazu Maljevac i dalje je nepromijenjeno. Prijelaz je zatvoren za promet, a migranti su još na granici. 

Načelnik Uprave za granicu i pomoćnik glavnog ravnatelja policije Zoran Ničeno podsjetio je u emsiji 'U mreži Prvog' na HRT-u na prošlotjedni događaj, u kojem su migranti u pokušaju proboja na Maljevcu kamenjem ozlijedili dvojicu hrvatskih policajaca.

KRIZA NA GRANICI Točke pucanja: Migranata je sve više, otvaraju se nove rute

Ničeno je istaknuo kako migranti koji se okupljaju na graničnom prijelazu Maljevac ni u jednom trenutku nisu prešli na hrvatsku stranu. Granica je zatvorena zbog sigurnosti građana koji prometuju tim pravcem. 

'ŽALOSNO IH JE VIDJETI...' Migranti čekaju kod Maljevca: 'Otvorite granicu, molimo vas'

- Očekuje se da se ta situacija čim prije riješi, pratimo medije, vidimo da je to svakako u interesu stanovnika BiH koji žive uz granicu, da to utječe direktno na njihovo gospodarstvo, svakodnevni život. Dijelimo brigu za humanitarnu situaciju u BiH, ali ni u kojem slučaju ne možemo dozvoliti napade na hrvatske policajce - rekao je Ničeno.

Podsjetio je da su migranti taj dan kad su na samoj graničnoj crti pokušavali proboj kamenjem ozlijedili dva hrvatska policajca.

AKCIJA NA GOLUBIĆU Migranti zapeli na planini: Ženu s bebom i trudnicu spasio GSS

- To su situacije koje nikako ne možemo tolerirati i mi ćemo i dalje štititi državnu granicu na sve moguće načine - istaknuo je Ničeno.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • 29.10.2018.

    Jadna li je to zaštita kad su u živom zidu 20-tak policajaca protiv mase. Ajde da ja udarim kamenom policajca, što bi mi radili?? Ovo je nevjerojatno što se dopušta!

  • 29.10.2018.

    Mi smo najblesaviji narod u EU.

  • St. Jimmy 29.10.2018.

    Pitanje: "granični prijelaz" - cesta uz koju se na lijevu i desnu stranu šire poljane i livade. I vi nas želite uvjeriti da migranti danima sjede na cesti i čekaju da ih se pusti preko službenog graničnog prijelaza i da niti jedan nije prešao granicu nekoliko stotina metara dalje preko livade? Idu stotinama kilometara "po šumama i gorama", čak ih HGSS skida s planina, a ovi da poput dobrih đaka sjede na 5m širokoj cesti i čekaju dozvolu da prijeđu? Nemojte nam vrijeđati inteligenciju, molim vas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare