Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
63 komentara

'Ne možemo i nećemo tolerirati napade na policajce na granici!'

Načelnik Uprave za granicu i pomoćnik glavnog ravnatelja policije kazao je da migranti koji se okupljaju na graničnom prijelazu Maljevac ni u jednom trenutku nisu prešli na hrvatsku stranu

Migrants at the Maljevac border crossing between Bosnia and Croatia
Foto: MARKO DJURICA
63 komentara

Stanje na graničnom prijelazu Maljevac i dalje je nepromijenjeno. Prijelaz je zatvoren za promet, a migranti su još na granici. 

Načelnik Uprave za granicu i pomoćnik glavnog ravnatelja policije Zoran Ničeno podsjetio je u emsiji 'U mreži Prvog' na HRT-u na prošlotjedni događaj, u kojem su migranti u pokušaju proboja na Maljevcu kamenjem ozlijedili dvojicu hrvatskih policajaca.

Migrants at the Maljevac border crossing between Bosnia and Croatia KRIZA NA GRANICI Točke pucanja: Migranata je sve više, otvaraju se nove rute

Ničeno je istaknuo kako migranti koji se okupljaju na graničnom prijelazu Maljevac ni u jednom trenutku nisu prešli na hrvatsku stranu. Granica je zatvorena zbog sigurnosti građana koji prometuju tim pravcem. 

'ŽALOSNO IH JE VIDJETI...' Migranti čekaju kod Maljevca: 'Otvorite granicu, molimo vas'

- Očekuje se da se ta situacija čim prije riješi, pratimo medije, vidimo da je to svakako u interesu stanovnika BiH koji žive uz granicu, da to utječe direktno na njihovo gospodarstvo, svakodnevni život. Dijelimo brigu za humanitarnu situaciju u BiH, ali ni u kojem slučaju ne možemo dozvoliti napade na hrvatske policajce - rekao je Ničeno.

Podsjetio je da su migranti taj dan kad su na samoj graničnoj crti pokušavali proboj kamenjem ozlijedili dva hrvatska policajca.

AKCIJA NA GOLUBIĆU Migranti zapeli na planini: Ženu s bebom i trudnicu spasio GSS

- To su situacije koje nikako ne možemo tolerirati i mi ćemo i dalje štititi državnu granicu na sve moguće načine - istaknuo je Ničeno.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message