To je to što me zanima!

Ne odustaju: Udruga Franak danas predaje ustavnu tužbu

Franak predaje tužbu Ustavnom sudu protiv odluke Vrhovnog suda, a pripremaju i kaznene prijave protiv Borisa Vujčića i odgovornih osoba iz 8 poslovnih banaka
Vidi originalni članak

Udruga Franak danas predaje tužbu Ustavnom sudu protiv odluke Vrhovnog suda, a pripremaju i kaznene prijave protiv guvernera HNB-a Borisa Vujčića i odgovornih osoba iz osam poslovnih banaka, doznaje tportal od voditeljice udruge Franak.

Prema dosadašnjim saznanjima, ustavna tužba pozvat će se na odredbe Ustava vezane uz pravično suđenje i jednakost pred zakonom. 

Kaznena prijava protiv guvernera Vujčića temeljit će se na odgovornosti za nečinjenje, odnosno za propuste HNB-a u sprečavanju plasiranja kredita u švicarskim francima, javlja Tportal.

Za kaznene prijave protiv odgovornih osoba u osam tuženih banaka glavni je argument presuda Vrhovnog suda o nezakonitoj primjeni promjenljivih kamatnih stopa. 

Udruga Franak u četvrtak u 10 sati organizira izvanrednu press konferenciju u gradskoj knjižnici Bogdana Ogrizovića na adresi Preradovićeva 5, u Zagrebu. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Yassa 10.06.2015.

    od srca ću pomoći ti ljudima i biti uz njih , kada vidimo u kakvoj državi živimo ništa nije čudno ,koliko je čudno što smo dobili od svoje države , da nas pljačkaju i kradu da poltroni žive život iz bajke a ostali smrtnci gladauju i ostaju bez posla , da im uzimaju ono što su krvavo stekli do kada

  • 10.06.2015.

    ovdje ukupno 7 komentara a kod seve... eto ti prioriteta u rvata

  • KreslavŠahtić 10.06.2015.

    Ja više ne plaćam rate -skupljam za avionsku kartu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare