To je to što me zanima!

Ne prilazi! Ovdje čuva "oštar" vepar i lovca Jožu prati u lov

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Lovac Joža s ljubimcem Jablanom ide u šetnju i u lov, kupa ga u šamponu, češlja ga... Vepar se ne odvaja od gazde. Stokilaš vjerno čuva dvorište i prati gazdu u lov
Vidi originalni članak

Joža Kovačić iz Kozjače kraj Velike Gorice u veljači je s lovačkim društvom bio u lovu kraj Novske. Ustrijelili su divlju svinju. Nakon toga našli su tri promrzla veprića. Uzeli su ih i ponijeli kući. Dva su uginula, a treći je postao Jožin ljubimac. Nazvao ga je Jablan. Danas ima oko 100 kilograma i “najbolji je pas čuvar”.

- Bio je drugačiji od drugih. To se vidjelo od početka. Stavili smo ga među 17 svinja. One su ga odbacile. Naganjale u ga i uzimale mu hranu. Bilo mi ga je žao, pa sam ga uzeo sebi. Jako je bio tvrdoglav. Danas je moj Jablan stalno kraj mene - objasnio je Joža. Stokilaš vjerno čuva dvorište, s gazdom ide u lov.

Uvijek mu je uz nogu i ne boji se nijednog psa. Joža i njegova supruga Barbara kupaju ga u šamponu, a oštru dlaku mu češljaju. Kažu da se nikako ne slaže s mačkama, a ne voli pretjerano ni pse. Nestašni i razigrani čuvar obožava se maziti i nevjerojatno je odan gazdi Joži. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • beejesan 22.12.2011.

    Vepar je razmišljao i zaključio da će najviše poživjeti ako bude lovcu glumio psa. I onda će netko reći da svinja nije inteligentna životinja.

  • loki89 21.12.2011.

    bas fin neki narod ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare