To je to što me zanima!

Ne štede: Čak 10 ministarstava planira kupiti nove automobile

Obnovu voznog parka planira 29 korisnika državnog proračuna, a među njima je i deset ministarstava. Ukupno je za 2018. za to predviđeno 44,1 milijun kuna...
Vidi originalni članak

Obnovu voznog parka planira 29 korisnika državnog proračuna, a među njima je i deset ministarstava. Ukupno je za 2018. za to predviđeno 44,1 milijun kuna.

To je oko 8,7 milijuna više nego u ovoj godini. Ustavni sud namjerava potrošiti 450.000 kuna, a Ured za opće poslove Sabora i Vlade za vozila planira potrošiti oko milijun kuna, piše Večernji.

Ured za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade RH vozni park namjerava obnoviti sa 1,005.000 kuna. U ovoj godini na toj proračunskoj stavci je bila nula. Najviše će se pak novca za vozila sljedeće godine potrošiti u zatvorskom sustavu – 7,3 milijuna kuna, što je 200.000 kuna više nego ove godine. Ministarstvo pravosuđa i pravosudna tijela svoj će vozni pak obnoviti za 2,7 milijuna kuna u 2018., što je 150.000 kuna manje nego ove godine.

Porezna uprava će pak na obnovu svog voznog parka u 2018. potrošiti 6,3 milijuna kuna, što je 65 posto više nego godinu prije. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture planira sljedeće godine svoj vozni park obnoviti za 5,05 milijuna kuna, što je 62 posto više nego ove godine.

Hrvatski hidrografski institut pak u vozni park će u 2018. uložiti 1,17 milijuna kuna, dok je ove godine na to potrošio 416.000 kuna. Ministarstvo uprave za ovu godinu ima praznu stavku za obnovu voznog parka, no u 2018. planira za to potrošiti 500.000 kuna. Uredi državne uprave u županijama nabavit će vozila u vrijednosti 1,48 milijuna kuna, što je dvostruko više nego ove godine.
   

Idi na 24sata

Komentari 115

  • lotus_1 08.11.2017.

    Pa treba povećati potrošnju. Jel tako Mariću?

  • Sucmuc 08.11.2017.

    Bolje bi bilo da kupe opremu i vozila za vatrogasce!! Za aute se ima para a za vatrogasce se ceka lova iz EU fondova koja nikad nece doci.

  • ZdravkoSabljak-Sabljo 08.11.2017.

    Ma Ljudi moji ilu gospodo radnici mi tu ništa ne možemo promjeniti. Mi svi skupa moramo raditi na doprinosu boljitka srandarda počevši od malih stvari. Npr. Da bi država dobro funkcionirala te da bi svima išlo na bolje moramo se prvo smanjivati zaduzenja kroz kredite,Štedjeti /to mislim prvenstveno na vladu/,smanjiti poreze kroz olakšice poboljšati kroz zakone izvoz ,trgovinu i druge veze administracije rasteretiti i pojednostaviti.Kako bi ukupan prihod dodatno povećali dozvoliti izmjenom zakona svima koji žele raditi stvarati nove vrijednosti bilo da je pojedinac ili pravna osoba , da to mogu se zapošljavati bez obzira da li su u mirovini ili pokušavaju noći novi posao da placaju državi redovan porez od prihoda a ne da sve sputavaju koji bi radili bilo da je obrt ili firma,to mislim prvenstveno na umirovljenike kojima je ionako mala mirovin a ne da moraju zalediti ili se odreći mirovine koji su je pošteno zaradili. Što se tiće vlade malo su rasipni i mislim da to što kupuju nove limuzine nije u redu. SVI ministri i drugi dužnosnici trebali bi ici javnim prevozom a aute svesti na minimalac. Ne se razbacivati i biti bahati imati svoje vozace menadžere i vozikati se tamo amo bez pravog i opravdanog razloga. Hvala svima koji misle i ako i nastoje nesto pozitivno utjecati na stvaranju boljeg standarda gradjanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare