To je to što me zanima!

"Ne volim da po meni bilo kaj bušiju, pa tako ni po Jadranu"

ORaH je predstavio kampanju protiv projekta bušenja nafte u Jadranu 'Reci NE nafti u Jadranu'. Podržali su ih brojni poznati među kojima su Franković, Mlikota...
Vidi originalni članak

Ne volim da po meni bilo kaj bušiju, pa tako ne volim ni da bušiju po Jadranu, kaže Davor Gobac u jednom od promotivnih videa ORaH -a protiv projekta bušenja nafte u Jadranu. Na današnjoj konferenciji za novinare ORaH je predstavio kampanju 'Reci NE nafti u Jadranu'.

Predsjednica stranke Mirela Holy zatražila je interpelaciju projekta traženja ugljikovodika u Jadranu u Saboru. Najavila je kako će pokrenuti peticiju građana koju će predati Vladi jer su učinili cijeli niz pogrešaka u razvoju projekta .

Holy je kazala i kako referendum neće još pokretati jer smatraju da građani nisu još dovoljno upoznati s projektom i posljedicama pa pokreću informativnu kampanju nakon koje će građani moći donijeti svoj sud o projektu, bio on pozitivan ili negativan.

Kampanju 'Reci ne nafti u Jadranu' su podržali Vedran Mlikota, Judita Franković, i Davor Gobac. U kratkoj izjavi Gobac je svoj stav objasnio riječima: 'Inače naš lepi, plavi Jadran postal bu smeđi Jadran'.

Holy je na predstavljanju kampanje najavila izjave još niza drugih poznatih osoba koje će stranka postepeno objavljivati tijekom kampanje.

Holy je objavila još i tko je sve podržao njezin zahtjev za interpelaciju projekta traženja ugljikovodika u Jadranu. Njezinu inicijativu podržali su svih sedam zastupnika HDSSB-a, te Jadranka Kosor, Slavko Linić, Vesna Škare Ožbolt, Branko Hrg, Josip Kregar i Branko Vukšić .

Idi na 24sata

Komentari 258

  • 20.04.2015.

    Jadranu se ništa neće dogoditi ako se krene u istraživanja pa onda i komercijalnu eksploataciju. Trenutačno Jadran više zagađuju septičke jame naselja uz more, nautičari i tankeri koji peru tankove, nego što ga zagađivala eksploatacija nafte. Otiđite malo od Omiša prema Makarskoj u ljetnim mjesecima pa se okupajte u plićaku, znat ćete o čemu govorim.....

  • f1fun 19.04.2015.

    Fakat šta god se želi nešto pokrenuti izgraditi promijeniti odma svi skoče protiv .Reci Ne monetizaciji autocesta Ne outsorcingu Ne golf terenima Ne termoelektranama Ne istraživanju Jadrana,Ne svemu .Bitno da su svi za neke promjene ali kada se nešto predloži svi su protiv.I svi se kuže u sve ,pjevači ,glumci ku....c palac.A to što talijani imaju 200 bušotina i što dnevno 10 tankera punih nafte plovi Jadranom nikom ništa.Mislim da treba malo proučiti o čemu se radi.Znači 5 godina bi se istraživalo i tek onda ako bi se nešto našlo moguća bi bila exploatacija.Bitno je sada da Oliver i Meri mogu ploviti svojim jahtama.. Nikad ništa od nas,recimo svi su za racionalizaciju javne uprave ,načelno .A da sad vlada predloži ukidanje 20% gradova i općina 100 sindikata ,stožera,udruga skočilo bi protiv toga.Ne damo ovo,ne damo ono .Nema tu kruha.!!!

  • Goran Vincek 19.04.2015.

    busit ce se a ti mozes samo da kmecis i dalje ali badava !vrijeme je da imamo svoju naftu benzin i plin a uz to na jadranu vec 25 godina crpe naftu i plin i preko 200 naftnih i plinskih platformi upravo sad vade plin i naftu sram te moze biti da ne gledas buducnost hr ja sam za sve sto koristi hr i za ovo

Komentiraj...
Vidi sve komentare