To je to što me zanima!

Ne želi platiti kaznu: Branio sam zakon, a mene kažnjavaju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zadarski prodavač Goran Perović Mungos odbija platiti 600 kuna kazne koju je 'zaradio' nakon tučnjave 1. srpnja 2013. na dan uvođenja fiskalizacije na tržnicama
Vidi originalni članak

Goran Perović Mungos, prodavač sa zadarske tržnice, pozvan je u srijedu pred Prekršajni sud u Zadru jer je odbio platiti kaznu od 600 kuna za remećenje javnog reda i mira. Kaznu je 'zaradio' nakon tučnjave koja je izbila 1. srpnja prošle godine, na dan uvođenja tzv. fiskalizacije na tržnicama

Ne radi se o novcu, već o principu. Ja sam i moja obitelj toga dana napadnuti jer smo poštovali zakone Republike Hrvatske, a država, odnosno policija, nije ništa učinila da nas zaštiti, kaže Perović

Perović je nabavio fiskalnu blagajnu i počeo izdavati uredne fiskalne račune kupcima, što je izazvalo negodovanje njegovih kolega prodavača koji su odlučili prosvjedovati zbog uvođenja fiskalizacije.  Nakon što je Gojko Soldo prišao Perovićevu štandu i počeo vrijeđati njega i suprugu, izbila je tučnjava u kojoj su sudjelovali i Perovićev sin Luka te Gojkov sin Drago Soldo.

Policija je uputila optužni prijedlog protiv svih sudionika tučnjave, no dok su ostali platili svoje kazne, Perović i njegov sin Luka to su odbili i žalili su se.

- Ostajem pri svom prigovoru da se ne osjećam krivim. Ne radi se o novcu, već o principu. Ja sam i moja obitelj toga dana napadnuti jer smo poštovali zakone Republike Hrvatske, a država, odnosno policija, nije ništa učinila da nas zaštiti.  Policija je napravila veliki propust jer se znalo toga dana da će biti nereda na tržnici. Da je policija toga dana radila svoj posao kako treba, ja ne bih sada sjedio na optuženičkoj klupi – rekao je Perović sucu, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Perović je priznao da je bilo fizičkog kontakta ali tvrdi da je on instinktivno reagirao braneći svoju suprugu, sebe i štand.

Odluku suda saznat će se uskoro, ali kaže da je odlučan da ne plati kaznu.  

- Ne radi se o velikom iznosu, već to jednostavno ne bi bilo pošteno - kaže Perović.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • arwin 16.01.2014.

    Tako je manje više u cijelom tzv. demokratskom svijetu. Novi svjetski poredak u praksi. Balkanci su najbolji pokusni kunići.

  • gaabri 16.01.2014.

    on je jednostavno mali covjek koji posteno radi a onda moras da platis ovi lopovi sto su ga napali imaju bandu koja ih brani oni su podobni politicki

  • MarioCarević 16.01.2014.

    Na žalost,to je oduvijek tako...Policija izađe na mjesto događaja,utvrdi činjenično stanje (hmm) i čovjek popuši prekršajnu prijavu za narušavanje javnog reda i mira!Tako je najlakše,neće se oni s vama zahe....ti,sudac preleti preko prijave kao MIG 21,bubne novčanu kaznu svima...i to je to!!!Državni proračun se puni,mjerodavne službe su "odradile"posao,a vi se gospodo draga ......!

Komentiraj...
Vidi sve komentare