To je to što me zanima!

Ne zna se još jesu li zemlje prihvatile Rehnov prijedlog

Rehn je iznio novi kompromisni prijedlog u vezi s okvirom unutar kojega bi djelovala skupina pod vodstvom bivšeg finskog predsjednika Ahtisaarija
Vidi originalni članak

Europska komisija u ponedjeljak navečer nije htjela ni potvrditi niti opovrgnuti da je primila odgovore od Hrvatske i Slovenije na novi kompromisni prijedlog povjerenika za proširenje Ollija Rehna za rješenje graničnog prijepora i nastavak hrvatskih pristupnih pregovora.
- Kontaktirao sam s uredom povjerenika Rehna i u ovom trenutku ne žele ništa komentirati - odgovorio je glasnogovornik Amadeu Altafaj Tardio na upit je li Komisija dobila odgovor dviju zemalja i da li one prihvaćaju ili odbacuju prijedlog. Povjerenik za proširenje Rehn proteklog je vikenda na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova EU-a u Češkoj rekao da očekuje odgovor na svoj prijedlog do ponedjeljka navečer. Rehn je prošle srijede na sastanku s ministrima vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Gordanom Jandrokovićem i Samuelom Žbogarom iznio novi kompromisni prijedlog u vezi s okvirom unutar kojega bi djelovala stručna skupina pod vodstvom bivšeg finskog predsjednika Marttija Ahtisaarija.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare