To je to što me zanima!

Ne znam je li prihvatljiv Mostu, jučer smo tek čuli njegovo ime

Ako je kandidat, ja se nadam da ćemo se što prije naći, rekao je Orešković, a zatim na pitanje hoće li danas otkriti ime ministra, odgovorio da će iskoristiti poslijepodne da se nađe s kandidatom
Vidi originalni članak

Premijer Tihomir Orešković je na izlasku iz sabornice kazao kako će se vjerojatno danas sastati s kandidatom za ministra branitelja Tomom Medvedom. 

- Ako je kandidat, ja se nadam da ćemo se što prije naći - rekao je Orešković, a zatim na pitanje hoće li danas otkriti ime ministra, odgovorio da će iskoristiti poslijepodne da se nađe s kandidatom i da se nada da će donijeti odluku.  

- Ne znam je li on Mostu prihvatljiv kandidat, jučer smo prvi put čuli njegovo ime - dodao je. 

''Ovo je prijelomna godina za Hrvatsku''

Osvrnuo se i na raspravu o proračunu. 

- Čuli ste moj govor. Ovo je prijelomna godina za Hrvatsku i mislim da su mjere koje predstavljamo vrlo konkretne, trebamo se maksimalno fokusirati da smanjimo dug. Mislim da je rast BDP-a od dva posto realan, neki su možda čak mislili da je malo ambiciozan, i vezano uz rashode i deficit, mislim da bi mogao biti ispod 3 posto. Tu trebalo malo efikasnosti, vjerujem da će naše mjere stvoriti pozitivne rezultate što će biti temelj da možemo i dodatno rasti i iduće godine povećati investicije - rekao je Orešković. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Referirao se i na intervju za Bloomberg. 

- Jučer sam imao sat vremena intervju za svjetski Bloomberg, mislim da su moje poruke bile vrlo pozitivne, da Hrvatska ima ogroman potencijal za investicije i Star wars dolazi, malo sam to promovirao. Tako da je "force with us". A oko rezultata, investitori su već rezonirali moje poruke - kazao je. 

''Zdravo je da svatko ima svoj stav''

Dotakao se i prošlotjedne situacije oko glasovanja o radu HNB-a. 

- Prošli petak smo u Saboru imali malo problema u komunikaciji. Meni je vrlo jasno, svugdje u Europi, čak i u svijetu, Vlada se ne može miješati u monetarnu politiku, ali ovaj drugi dio, vezano uz nadzor, tu se može više stvari ispitati, to je jedan standard u Europi, možda ćemo malo promijeniti zakon oko nadzora, ali monetarna politika treba biti nezavisna - zaključio je. 

Orešković je komentirao i odnose u Vladi. 

- Mislim, to je demokracija, svatko ima svoj stav i svoje mišljenje, što mislim da je zdravo. Ja sam čovjek iz biznisa, sigurno je tako i u vašem uredu, ali je zdravo imati nekakve debate i na kraju čemu mislim donijeti i bolje i kvalitetnije odluke - rekao je premijer. 
 

Idi na 24sata

Komentari 89

  • kordunaš59 15.03.2016.

    Ja jesam nekako bio skloniji domoljubnoj zaradi bahatosti i bezobrazne arogancije milanovića ali mi se čini kad bi Orešković znao Hrvatski da bi bilo isto

  • Erazmo 15.03.2016.

    Čemu služi nadzor ako je monetarna politika nedodirljiva. Naravno da se m. politika ne smije dirati kako se ne bi banksteri i uvoznici nasekirali.

  • dante3 15.03.2016.

    "Star wars" ne dolazi zbog Hrvatske, nego zbog Dubrovnika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare