Obavijesti

News

Komentari 89

Ne znam je li prihvatljiv Mostu, jučer smo tek čuli njegovo ime

Ne znam je li prihvatljiv Mostu, jučer smo tek čuli njegovo ime

Ako je kandidat, ja se nadam da ćemo se što prije naći, rekao je Orešković, a zatim na pitanje hoće li danas otkriti ime ministra, odgovorio da će iskoristiti poslijepodne da se nađe s kandidatom

VIDEO

Premijer Tihomir Orešković je na izlasku iz sabornice kazao kako će se vjerojatno danas sastati s kandidatom za ministra branitelja Tomom Medvedom. 

- Ako je kandidat, ja se nadam da ćemo se što prije naći - rekao je Orešković, a zatim na pitanje hoće li danas otkriti ime ministra, odgovorio da će iskoristiti poslijepodne da se nađe s kandidatom i da se nada da će donijeti odluku.  

- Ne znam je li on Mostu prihvatljiv kandidat, jučer smo prvi put čuli njegovo ime - dodao je. 

''Ovo je prijelomna godina za Hrvatsku''

Osvrnuo se i na raspravu o proračunu. 

- Čuli ste moj govor. Ovo je prijelomna godina za Hrvatsku i mislim da su mjere koje predstavljamo vrlo konkretne, trebamo se maksimalno fokusirati da smanjimo dug. Mislim da je rast BDP-a od dva posto realan, neki su možda čak mislili da je malo ambiciozan, i vezano uz rashode i deficit, mislim da bi mogao biti ispod 3 posto. Tu trebalo malo efikasnosti, vjerujem da će naše mjere stvoriti pozitivne rezultate što će biti temelj da možemo i dodatno rasti i iduće godine povećati investicije - rekao je Orešković. 

Pokretanje videa...

00:33

Referirao se i na intervju za Bloomberg. 

- Jučer sam imao sat vremena intervju za svjetski Bloomberg, mislim da su moje poruke bile vrlo pozitivne, da Hrvatska ima ogroman potencijal za investicije i Star wars dolazi, malo sam to promovirao. Tako da je "force with us". A oko rezultata, investitori su već rezonirali moje poruke - kazao je. 

''Zdravo je da svatko ima svoj stav''

Dotakao se i prošlotjedne situacije oko glasovanja o radu HNB-a. 

- Prošli petak smo u Saboru imali malo problema u komunikaciji. Meni je vrlo jasno, svugdje u Europi, čak i u svijetu, Vlada se ne može miješati u monetarnu politiku, ali ovaj drugi dio, vezano uz nadzor, tu se može više stvari ispitati, to je jedan standard u Europi, možda ćemo malo promijeniti zakon oko nadzora, ali monetarna politika treba biti nezavisna - zaključio je. 

Orešković je komentirao i odnose u Vladi. 

- Mislim, to je demokracija, svatko ima svoj stav i svoje mišljenje, što mislim da je zdravo. Ja sam čovjek iz biznisa, sigurno je tako i u vašem uredu, ali je zdravo imati nekakve debate i na kraju čemu mislim donijeti i bolje i kvalitetnije odluke - rekao je premijer. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.