To je to što me zanima!

Ne znam što imam od imovine, uzdržava me rođak s 3000 kn

Burzovni mag Horvat se 'izvukao' u još jednom kaznenom postupku koji je pokrenut prije deset godina, a ranije je nepravomoćno oslobođen na suđenju u aferi Spice
Vidi originalni članak

Bivši čelnik varaždinskih tvrtki Pluris, Fima grupa i Validus Milan Horvat, oslobođen je optužbi da je zloporabama ovlasti i neplaćanjem poreza državu oštetio za 11 milijuna kuna, javlja Večernji.

Taj se proces vuče još od 2011. godine, kada je bivši čelnik Fime bio uhićen i optužen u Podravkinoj aferi Spice. Tada su mjerodavna tijela odlučila istražiti poslovanje svih njegovih poduzeća.

Horvat je oslobođen i tijekom suđenja za Spice, a optužnicom ga se u slučaju porezne teretilo da je od 2006. do 2009. godine svjesno umanjivao i krivo računao porezne osnovice tih tvrtki. Pluris je tim činom stekao osam milijuna nezakonite koristi, a Validus 3,2 milijuna kuna.

ISPITALI IH Horvatu pritvor od 48 sati, uhitili i bivšu šeficu Validusa?

Time je Horvat državu oštetio za čak 20 milijuna kuna, barem se tako tvrdilo, a zbog svega je kraće vrijeme proveo i u istražnom zatvoru. Općinski sud ga je nedavno nepravomoćno oslobodio krivnje, a DORH će se na presudu žaliti.

- Dokazi koje je ponudilo državno odvjetništvo eventualno potvrđuju postojanje određenog poreznog duga, ali nikako ne potvrđuju postojanje inkriminirane namjere - iznio je Horvat u svojoj obrani na završnom ročištu dok je njegov odvjetnik Krunoslav Kunštić zadovoljan što je sud prihvatio pravna stajališta i teze obrane u tom predmetu.

GOSPODARSKI KRIMINAL Uhitili Milana Horvata, slučaj nema veze s 'Aferom Spice'?

Horvat je trenutno u Varaždinu gdje živi, barem je tako rekao na sudu, a zaposlen je u tamošnjem poduzeću Karfiam. Plaća mu se ne isplaćuje, a navodno ga uzdržava rođak koji mu mjesečno plaća 3000 kuna. Sudu je također rekao da posjeduje imovinu, ali ne zna koju.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • LugzimToplica 19.07.2019.

    Jadno

  • crazy mind 19.07.2019.

    si ti nasi lopova jani nemaju ni za koru kruva al kad im pogledas unuke stare 2-3 godine, imaju imovine kak da su 200-300 let bili carevi

  • crazy mind 19.07.2019.

    cim vise milijonov pokrades to se lakse dokaze da si"nevin". probaj ti baja ostati drzavi duzen 100 kn, bus se nauzival resta :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare