To je to što me zanima!

'Neće biti koalicije sa SDP-om, Milanović je potrošen, déjà vu'

Strašno je zanimljivo što je Milanović uspio izgovoriti u ovoj kampanji. S 29 i pol godina sam vodio izbornu kampanju HDZ-a, a on je postao SDP-ovac s 35 godina, kaže Plenković
Vidi originalni članak

Jedina anketa prava će biti 11. rujna, a mislim da sam vratio HDZ na rezultat od prošle godine 8. studenog. Ušao sam u utakmicu da bih pobijedio, rekao je u ponedjeljak za RTL Andrej Plenković, šef HDZ-a. Rekao je da HDZ u kampanji nije imao ekscesa osim malog vezanog uz Culeja. 

- Razgovarao sam s Culejom i ispričao se gospodinu Kajtaziju. To je bio mali incident. HDZ se u kampanji nije spuštao na osobne razine i nije doticao tuđe obitelji - rekao je Plenković. Što se tiče uvjeta Mosta koje su oni postavili az eventualnu koaliciju, Plenković je rekao. 

- U pregovorima u postizbornoj fazi ću pristupiti cjelovito. Neke od tih točaka su zanimljive, a neke trebamo vidjeti. Ne trebamo banalizirati javne dužnosti, treba se boriti protiv korupcije. Treba depolitizirati uprave javnih poduzeća i postaviti ugledne menadžere. Ambicija nam je porez na dohodak odnosno podići osnovicu na 20.000 kn, dakle oni koji imaju preko 20.000 kuna plaću za njih uvesti novi budući razred od 36 posto - rekao je Plenković i rekao da smatra da je u Hrvatskoj plaća od 20.000 kuna visoka. 

"Imam ono što sam zaradio od plaće"

Što se tiče njegove imovinske kartice, Plenković je rekao: 'Plaća u EU parlamentu jednaka je svima. Ja radim za ono što sam dobio mandat hrvatskog naroda i plaćam porez u Hrvatskoj. Plaća mi je 4000 eura. Ništa ne skrivam, moja je kartica bila ranije objavljena, imamo stan auto, prihode od plaće i to će biti na službenim stranicama Povjerenstva čim se steknu uvjeti. Objavit ću kasnije sve. Imam ono što sam zaradio od plaće'. 

Na Milanovićeve prozivke o tome kada se Plenković priključio HDZ-u, šef HDZ-a je rekao: 

- Strašno je zanimljivo što je Milanović uspio izgovoriti u ovoj kampanji. S 29 i pol godina sam vodio izbornu kampanju HDZ-a, a on je postao SDP-ovac s 35 godina.

Na pitanje kako komentira slučaj Ive Sanadera i njegovo vođenje HDZ-a, Plenković je rekao:
- Nisam bio član HDZ-a kada ga je vodio Sanader. ali tome pristupam odgovorno. Bilo je i pogrešaka, sve ono što je nije bilo dobro, ja ću kao lider HDZ-a nastojati ispraviti, ali izražavam žaljenje za sve one greške koje su učinili neki prethodnici. 

Na pitanje Zorana Šprajca hoće li se ispričati za malverzacije HDZ-a. Plenković je rekao:

- HDZ je stranka koja je pridonijela najviše stvaranju moderne Hrvatske. HDZ odgovara za budućnost.

Plenković je rekao da nema koalicije s SDP-om. 

- S Milanovićem i drugim političkim akterima mogu razgovarati o strateškim nacionalnim interesima jer ih respektiram. ali nema znaka jednakosti između mene i Milanovića. On je prošlost, on je potrošen, on je deja vu - rekao je Plenković. Što se tiče eventualne kolacije s HDSSB-om, Plenković je rekao da će HDZ razgovarati sa strankama koje su im bliske. Što se tiče Jadranke Kosor, Plenković je rekao da su Kujundžić i Prgomet sami izašli iz HDZ-a, dok je Kosor izbačena i ona mora proći drugačiju proceduru. Rekao je i da mu ona nije čestitala kada je postao predsjednik HDZ-a.

Komentirajući izjave biskupa Vlade Košića, koji je vjernicima preporučio za koga ne glasovati, rekao je da odvojenost crkve i države ne znači da crkva nema pravo dati mišljenje o važnim pitanjima. Vjeronauk treba ostati u školama, smatra. Govoreći o pobačaju, Plenković je rekao kako za njih život počinje začećem i kako žele pomoći majkama ako se dogodi koja neželjena trudnoća, da ne dođe do pobačaja.  

Ostavite poruku budućoj vladi

Idi na 24sata

Komentari 315

  • ljubica ljubičica_1 06.09.2016.

    Gledajući sinoć na RTL Plenkovića samo sam svatila da on nemože biti premijer.Totalno me je podsjetija na Sanadera isti fini maniri isto ponašanje isto sjedjenje u stolcu ko da je vježba.Ništa pametno nije reka.Ono što je reka da je zaslužan Marić za rast bdp ,ja bi rekla malo sutra.Za to je zaslužna prošla vlada i za sav novac što je pristigo iz EU fondova.Plenković i dalje misli da smo mi stoka sitnog zuba ,ali vara se .Previše smo pametni da bi naseli na njegove riječi.Što je to HDZ-e promjenija osim precednika stranke?Svi oko njega su isti.Srbi su 1/3 Hrvatske srušili a HDZ-e je ostalo sve što se dalo uništija u privatizaciji .I kako će nas neko spasiti koji nas je finaciski uništija ?

  • jankomatko 06.09.2016.

    Milanovic je potrosen jer je "puno radio u korist svih nas" a posebno se istaknuo kad je bio "protiv promjene zakona o uhidbenom nalogu kolokvijalno nazvan Lex Perkovic"...

  • barbossa 06.09.2016.

    Srpska mladež SDP-a, najveće srpske stranke, danonoćno pokušava na portalima od Plenkovića kreirati lopova, biselskog ćatu poteklog iz komunističke obitelji ili ružičastog političara. No te karakteristike daleko bolje pristaju njihovom drugu Zokanu Potemkinu Milanobiću, ako ćemo objektivno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare