To je to što me zanima!

Plenki: 'Neće biti zajedničke sjednice', Kolinda: 'Žao mi je...'

Premijer nije prihvatio moju ispruženu ruku za suradnju i prepoznao ozbiljnost situacije u državi zbog dramatičnih razmjera demografske katastrofe, rekla je predsjednica...
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković izjavio je da neće sazvati zajedničku sjenicu Vlade s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović kako bi razgovarali o demografskim mjerama.

NOVI SUKOB Plenki neće sazvati zajedničku sjednicu: Hladan tuš za Kolindu

- Neće biti zajedničke sjednice Vlade na ovu temu. Predsjednica je poslala dopis s inicijativom, nije bilo konkretnih mjera o kojima je izvijestila javnost. Vlada je poduzela niz mjera, idemo 1. srpnja s novom mjerom... Ima osam do devet mjera koje su već poduzete, a još jednom pozivam i predsjednicu i sve druge koji žele dati ideje, Vlada ima ovlasti donositi odluke ovog karaktera i vrlo rado ćemo saslušati sve ideje. Tu je i Vijeće za demografsku revitalizaciju..., rekao je premijer o mogućnosti da sazove sjednicu Vlade koju je predsjednica spominjala u nekoliko navrata, javlja N1.

O današnjim porukama predsjednice iz Italije, kako i ova Vlada, kao i prethodne, provodi samo parcijalne mjere, kaže:

TOMISLAV KLAUŠKI Kolinda nije zatražila ostavku Plenkija. Ali tako je malo falilo

- Upravo sam ih pobrojao. Kad ih stavite na kup, vidjet ćete jesu li parcijalne ili imaju nit vodilju kako bismo riješili problem. Svjesni smo problema. Imamo 100 rođenja dnevno i 150 sprovoda. To su problemi zemalja naše veličine uvjetovani nizom demografskim i gospodarskih promjena u društvu.

Govoreći o tome što misli da je predsjednica htjela postići zajedničkom sjednicom Vlade, Plenković je rekao:

- Ona temu demografije već duže vrijeme drži u fokusu i ja to pozdravljam.

'Žao mi je što premijer nije prihvatio ispruženu ruku'

- Žao mi je što premijer nije prihvatio moju ispruženu ruku za suradnju i prepoznao ozbiljnost situacije u državi zbog dramatičnih razmjera demografske katastrofe koje nas je zadesila. Kad se tome pridoda 325 000 blokiranih građana, onda svatko kome je stalo do budućnosti hrvatske države mora biti svjestan da samo zajedništvom i nacionalnim konsenzusom možemo prevladati ovu iznimno ozbiljnu krizu. Pozivam Vladu i oporbu da iznađemo snage i mudrosti, ostavimo po strani osobne taštine i postignemo nacionalni dogovor o opstanku hrvatske države i nacije, napisala je predsjednica na Facebooku.

Idi na 24sata

Komentari 249

  • hrvoje16 02.06.2018.

    Zoki vrati se. A ti Plenky, kad te vidim na cesti obečajem da ću te tresnut nogom u guzicu iz sve snage tako da ćeš odletjet 5 metara naprijed. Al to kad nebuđeš ovo šta si sad jer mi se neda imat posla sa tvojim čelavim praznoglavcima.

  • mrTrobec 30.05.2018.

    Plenki je fin gospodin nije mogao prihvatiti ruku masnu od dimljenog lososa

  • Dostaaa 30.05.2018.

    Marš oba dvoje iz RH !!!Marššššš..

Komentiraj...
Vidi sve komentare