To je to što me zanima!

'Neću utjecati na Ustavni sud, ali oni odašilju nepovjerenje...'

Poruka koju odašilje Ustavni sud, poruka nepovjerenja u Ustavni sud i na taj način nepovjerenja u sudbenu vlast, te poruke se svjesni svi. Kako narod, tako i politika - rekao je Orepić...
Vidi originalni članak

Nakon što je dva dana bio u Bruxellesu i izbjegavao novinare ne želeći odgovarati na pitanja vezano za buru koju je podigao izjavama o Ustavnom sudu, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić  u subotu je morao s ostalim ministrima doći u Hrvatski sabor na raspravu o Državnom proračunu gdje je ipak stao novinarima i komentirao cijelu situaciju.

-  Iznimno je bitno naglasiti nekoliko stvari. Prva stvar, ja sam problematizirao poruku koju odašilje Ustavni sud svojim načinom izbora pojedinih članova, a posebno jednog.  Drugo, ta poruka koju odašilje Ustavni sud, poruka nepovjerenja u Ustavni sud i na taj način nepovjerenja u sudbenu vlast, te poruke se svjesni svi. Kako narod, tako i ljudi iz politike. Treće, niti u jednom trenutku mi nije palo na pamet niti želim utjecati na rad Ustavnog suda  pa niti sudbene vlasti. Naprotiv, mislim da ovo sve što sam rekao je u prilog upravo tome da se otkloni  takva poruka koju su svjesni svi građani - rekao je Orepić, a poruku premijera nije htio komentirati.

-  Poruku premijera ne bih komentirao jer mi je jasna, razumijem je. A poruke svih ostalih vežite uz njihove interesne pozicije pa će biti zanimljivo prepoznati kome i kojim strukturama je do jednog daljnjeg demokratskog iskoraka Republike Hrvatske, a kome ne - rekao je Orepić.
 

Idi na 24sata

Komentari 131

  • bajica1009 12.12.2016.

    Bolje da se brine o svom resoru.

  • bajica1009 12.12.2016.

    Tko kaže da je upravu taj nepoznaje osnove ustroja zemlje i nezna da jedan ministar koji u zakonu ima odredbe koje imaju da je kazna 50 DM samo pokazuje da se petlja u nešto što nije njegovo ministarsko pravo. Izmjena izbornog zakona sudaca tako i ustavnog suda je u ovlasti i ingerenciji Min.Pravosuđa pa molim malo sramočenja je velika sramota za vladu, stranku i samog ministra. Orepić građanin za tako nešto ima pravo ali ovo je najmanje bezobrazluk i politička nekultura.

  • tanjaraf 12.12.2016.

    Ustavni sud se jako osramotio, kolektivno i pojedinacno. To svatko ima pravo reci, jer je istina. Ustavni sud je sramota. Tocka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare