To je to što me zanima!

Nedopustive uvrede, iznuda pa prijetnja psom pred kamerama televizije: 'Sjedi, čekaj napad'

U istom danu uoči televizijskih javljanja verbalne napade doživjeli su ministar zdravstva Vili Beroš i Alemka Markotić. Markotić i Capak su još ranije policiji prijavili prijetnje
Vidi originalni članak

Sramotan verbalni napad u vrlo napetoj situaciji na novinarku N1 i šeficu Klinike za infektivne bolesti Alemku Markotić uoči sinoćnjeg javljanja uživo samo je posljednji u nizu incidenata koje su članovi Stožera doživjeli.

POGLEDAJTE VIDEO: Napad na Alemku Markotić

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

VIDEO: NAPAD USRED GRADA Ovo je pijani par koji je prijetio i vrijeđao Alemku Markotić, a ranije je napadnut i Vili Beroš

Podsjetimo, vidno alkoholizirani par brutalno je vrijeđao i verbalno napao Markotić i ekipu N1 u srijedu navečer dok su se pripremali za uključenje u program na Trešnjevci.

Psu rekao: 'Tu sjedi, čekaj napad'

Muškarac je svom psu, dobermanu, kojega je vodio, u jednom trenutku rekao: "Tu sjedi, čekaj napad!". Markotić je u nekoliko navrata morala reći da će zvati policiju, no i nakon toga muškarac je nastavio urlati. Izvrijeđao ju je najgorim uvredama. 

Iste večeri, kako je priopćila Vlada, uoči javljanja u program RTL televizije verbalno je napadnut i ministar zdravstva Vili Beroš.

Oni su na društvenim mrežama odmah osudili napad.

 

Sramotan i primitivan nasrtaj

- Osuđujemo sramotan i primitivan nasrtaj te prijetnje gospođi Alemki Markotić i televizijskoj ekipi N1, kao i verbalni napad na ministra Vilija Beroša uoči javljanja za RTLDanas. Gospođa Markotić i gospodin Capak nedavno su zaprimili prijetnje, čime se bave i nadležna tijela - napisao je glasnogovornik Vlade Marko Milić te dodao kako se radi o izljevima isključivosti i mržnje, s namjerom ugrožavanja drugih, što je suprotno kulturi tolerancije koju trebamo graditi u civiliziranom društvu.

PRIJETEĆE PISMO Capaku i obitelji prijetili smrću

I Krunoslav Capak, šef HZJZ-a, sinoć je u televizijskom javljanju rekao kako je dobio neugodne komentare na osobnoj razini koji se tiču njegovih članova obitelji, nakon najava novih mjera.

- Ja ne donosim te mjere, mjere donosi nacionalni stožer. Ja sam predstavnik epidemiološke struke u stožeru. Nisam očekivao da će reakcija biti ovakva i da se ona zbiva na osobnoj razini, da se govori o mojoj djeci koja će se sramiti svog oca koji prima plaću iz državnog proračuna, to nikako nisam očekivao - rekao je.

Capak je nedavno dobio i prijetnju smrću. 

- Jesam primio prijetnju smrću, ali prije mjesec dana. I tada sam napravio policijsku prijavu, policija provodi istragu i o tome ne mogu govoriti - rekao je Capak prošlog tjedna.

PREKO DRUŠTVENIH MREŽA Vili Beroš: I meni su prijetili, ali nisam to prijavio službama...

I Alemka Markotić je ranije prijavila prijetnje. DORH je završio istraživanje u slučaju pokušaja iznude u kripto valuti.  Osumnjičenog (36) terete da je krajem rujna  otvorio e-mail adresu te je na e-mail adresu Alemke Markotić poslao poruku u kojoj joj je ozbiljno prijetio i tražio da mu uplati točno određen iznos u kripto valuti. 

Nekoliko dana kasnije joj je ponovno poslao poruku koja ju je uplašila.

 

Idi na 24sata

Komentari 545

  • LBStruja51 01.07.2021.

    Vilim konju i osušeno smokvo i takvi slični sami sebi kopaju jamu. Samo čekajte da se hrvatski narod pobuni. Imaju i pravo šta im svašta govore... Ovo je prešlo sve granice ljudstva, odgovornosti i pravednosti! Sramote ste i rugoba ovoj državi. 

  • Andrija Bosanac 27.11.2020.

    Vlada je korumpirana, gospodarstvo i poljoprivreda propada, turizam se utapa, Objekti se zatvaraju jedan za drugim a ništa se ne poduzima, do sad se moglo svašta promjenit. Niko prosvjede ne organizira, šta je jedna zgrada vlade naspram tolikog Hrvatskog naroda da uvede promjene pa nije ovo Imperija (ili možda je).

  • Andrija Bosanac 27.11.2020.

    Po njihovom trebalo bi 100 ljudi umirat na dan dok oni shvate kolko je sati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare