To je to što me zanima!

Nedostajat će hrane pa će rasti cijene mesa i mlijeka dogodine

Čelnici Hrvatske poljoprivredne komore Mato Brlošić, Mato Mlinarić i Damjan Bogdanović, kažu kako će nedostajati hrane te će se ona morati uvoziti dogodine
Vidi originalni članak

Poljoprivrednici su kazali kako mesa trenutačno ima previše, jer se u klaonice odvodi stoka za proizvodnju mlijeka, ali ističu kako za godinu dana neće biti ni mesa ni mlijeka, pa će im cijene skočiti i do sto posto. Čelnici Hrvatske poljoprivredne komore Mato Brlošić, Mato Mlinarić i Damjan Bogdanović, kažu kako će nedostajati hrane te će se morati uvoziti i kukuruz, soja, meso i mlijeko, javlja Novi list.

Državni zavod za statistiku je izvijestio prema prvoj procjeni priroda najvažnijih kasnih usjeva u ovoj godini kako će prirod kukuruza ove jeseni biti manji za 25 posto u odnosu na prošlogodišnju berbu, toliko će manje biti i soje, šećerne repe za 18, a suncokreta za četiri posto. S tim se pak ne slaže predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mato Brlošić, koji kaže kako je suša uzrokovala propadanje kukuruza. 

Idi na 24sata

Komentari 84

  • 08.10.2012.

    A bogomdana Lika i Gorski kotar sa svojim izvorima vode, zelenim pašnjacima itd zjape prazne bez ljudi, voća, povrća, stoke, BEZ IDEJA, BEZ VOLJE, BEZ HRABROSTI....Sve svoje možemo imati, ali NEMAMO SEBE!!!!

  • user_21162 07.10.2012.

    Novinari opet pripremaju teren za eventualna poskupljenja koja na ovaj način i provociraju.

  • andrea1 07.10.2012.

    A ništa, dogodine će u savjetima za kako smršaviti biti članak pod nazivom "Preselite se u Hrvatsku". Crni humor...

Komentiraj...
Vidi sve komentare