To je to što me zanima!

Neki su još bolesni: Spašeni psi uskoro će ići na udomljavanje

Kad je policija s veterinarskom inspekcijom krajem travnja 2016. ušla u “azil strave” kraj Krapine gotovo da nije bilo psa koji nije imao vidljive ožiljke od ugriza
Vidi originalni članak

Iz ilegalnog azila u Maloj Erpenji oduzeto je ukupno 35 pasa različite dobi, pasmina i u teškom zdravstvenom stanju. Brigu i skrb o njima preuzela je Udruga Indigo, koja će ih uskoro pokušati udomiti kako bi im napokon pružili dom pun ljubavi i pažnje.

Kad je policija s veterinarskom inspekcijom krajem travnja 2016. ušla u “azil strave” kraj Krapine gotovo da nije bilo psa koji nije imao vidljive ožiljke od ugriza, mnogi su imali dekubitus od ležanja, infekcije uzrokovane parazitima ili bakterijama/gljivicama... Njihovi vlasnici kažnjeni su uvjetnom kaznom, a zabranjen im je samo uzgoj radi prodaje, ne i držanje životinja.

- Nismo ih smjeli čipirati, cijepiti ni liječiti osim životno ugrožene dok traje sudski postupak. Dio pasa ostat će kod ‘čuvalica’ jer su se ljudi za njih u ove tri godine vezali. Imamo i deset pasa koji nisu prošli test socijalizacije. Većina ih je danas dobro, ali mnogi još imaju zdravstvenih problema - kažu u udruzi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Bad card 14.06.2019.

    Da ima Boga, vlasnici azila bi već odavno izgorili u požaru ili bi crkli u mukama.

  • domoljub029 14.06.2019.

    Opet će Azil držati i mučiti životinje jer je takav zakon

  • Julien Carax 14.06.2019.

    Jebene zakone imamo u ovoj pripizdini, kad se ovakvi sadisti izvuku samo sa uvjetnom kaznom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare