Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Neki su još bolesni: Spašeni psi uskoro će ići na udomljavanje

Kad je policija s veterinarskom inspekcijom krajem travnja 2016. ušla u “azil strave” kraj Krapine gotovo da nije bilo psa koji nije imao vidljive ožiljke od ugriza

Zagreb: Konferencija povodom pravomoćne presude dvjema osobama za ubijanje i mučenje životinja
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
3 komentara

Iz ilegalnog azila u Maloj Erpenji oduzeto je ukupno 35 pasa različite dobi, pasmina i u teškom zdravstvenom stanju. Brigu i skrb o njima preuzela je Udruga Indigo, koja će ih uskoro pokušati udomiti kako bi im napokon pružili dom pun ljubavi i pažnje.

Kad je policija s veterinarskom inspekcijom krajem travnja 2016. ušla u “azil strave” kraj Krapine gotovo da nije bilo psa koji nije imao vidljive ožiljke od ugriza, mnogi su imali dekubitus od ležanja, infekcije uzrokovane parazitima ili bakterijama/gljivicama... Njihovi vlasnici kažnjeni su uvjetnom kaznom, a zabranjen im je samo uzgoj radi prodaje, ne i držanje životinja.

- Nismo ih smjeli čipirati, cijepiti ni liječiti osim životno ugrožene dok traje sudski postupak. Dio pasa ostat će kod ‘čuvalica’ jer su se ljudi za njih u ove tri godine vezali. Imamo i deset pasa koji nisu prošli test socijalizacije. Većina ih je danas dobro, ali mnogi još imaju zdravstvenih problema - kažu u udruzi.

Možda vas zanima i ovo:
Message