To je to što me zanima!

'Neki zakoni su bitni. Nadam se da će Sabor raditi do 15. 7.'

Na upit hoće li sudjelovati na predstojećim izvanrednim parlamentarnim izborima, tehnički premijer Tihomir Orešković je samo kratko odgovorio: "Još razmišljam"
Vidi originalni članak

Predsjednik tehničke Vlade Tihomir Orešković u utorak je u Bruxellesu rekao kako očekuje da će Hrvatski sabor nastaviti raditi do 15. srpnja, za kad je određeno njegovo raspuštanje.

"Neki zakoni su bitni za usklađivanje s EU-om i nadam se da će Sabor raditi do 15. srpnja", kazao je Orešković.

Na upit hoće li sudjelovati na predstojećim izvanrednim parlamentarnim izborima, Orešković je samo kratko odgovorio: "Još razmišljam".

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner ranije u utorak poručio je pak kako ne namjerava sazivati nastavak saborske sjednice do raspuštanja 15. srpnja, a zahtjev Mosta da to učini kako bi se izmijenio Zakon o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe nazvao je dvoličnim. "Ne radi se o nikakvom ključnom zakonu i, kao što sam im već odgovorio na upit hoće li se nastaviti sa sjednicom Sabora, moj odgovor je bio jasan - nastavit će se isključivo ako će postojati stvarna potreba za takvom sjednicom", kazao je Reiner. Uvjeren je i da ni jedan od zakona koje je u saborsku proceduru uputila Vlada nije takav da bi njegovo nedonošenje ugrozilo državu, a ne vidi ni potrebu za žurnim donošenjem "europskih zakona". 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • patagonija1 30.06.2016.

    Zbog par glasova smo dobili najprije "kraljicu balkana" pa "domoljube" ... Ni za jedno od toga nisam dao glas. I bio sam u pravu.

  • cupi cupi 30.06.2016.

    on se nada da će sabor raditi NIJE RADIO JER JE UVIJEK BIO PRAZAN pa neka i ne radi samo je najžalosnije to što će to tako biti i poslije ovih novih izbora tu nema kraja NERADU SABORSKIH ZASTUPNIKA ali uzeti povlastice i privilegije tu se ne raspravlja kako samo SDP I HDZ SU TU SLOŽNI da ih niti one manjinske stranke u saboru nemogu nadglasati SRAM VAS BILO NERADNIČKI FOTELJAŠKI UHLJEBI

  • Kor - Jan - Dar 29.06.2016.

    Recite kaj očete, ali Željkec ovaj put ima pravo. Zakon o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe je dvoličan, a pogotovo nije nikakakav ključni zakon,,,,, iz jednostavnoga razloga kaj je zapravo KRIMINAL. Javna je tajna da je u RH zaprav nemoguće normalno poslovati, bez donacija vladajučim strankama na državnoj i lokalnim razinama. Veče donacije rečenima, manje gnjavaže od kojekakvih inspekcija i poreznika,, i brže dobivanje potrebnih dozvola za otvaranje posla. Ne bu mi valjda neko rekal da nije tak?? Stoga; financiranje političkih stranaka u Hrvatskoj podsjeća na 1 pojam iz crnih kronika, za kojega vas je puno čulo. REKETARENJE. To mu otprilike dojde - "plaćanje zaštite", odnosno novci ili druge usluge koje određeni pojedinac ili tvrtka pruža kriminalcima u zamjenu za vlastitu fizičku sigurnost ili neometano obavljanje ekonomske aktivnosti...... Ne znam kak za vas, ali za moju malenkost financiranje interesno-poslovnih skupina, koje sebe zovu političkim strankama,, kojima je ionak glavna djelatnost LOBIRANJE ZA PROVIZIJE,,,,,, nije ništ drugo nek REKET. A reket je u normalnim državama zakonski kažnjiva kriminalna djelatnost. Tim više kaj je rezultat rada samozvanih političkih stranaka, a u stvarnosti interesno-poslovnih skupina,,, najkrače rečeno; država u kojoj su heroji, naivci ili UHLJEBI oni koji u njoj ostaju. Ili nesretnici koji zbog nekih za njih nepovoljnih okolnosti ne mogu iz nje otići.

Komentiraj...
Vidi sve komentare